реклама

реклама

Днями в Черкасах відбувся тренінг з робототехніки на тему «Наукові проекти WeDo 2.0» для педагогів області. Серед охочих дізнатися більше про робототехніку та програмування – вчителі початкових класів, інформатики, педагоги-організатори, вчителі англійської мови та дирекція шкіл. Тренінг провели на базі навчально-тренінгового центру STEM-освіти Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

20181120_132554

Педагоги з пізних навчальних закладів Черкащини дізналися про основні аспекти роботи з програмним середовищем WeDo 2.0 під час створення STEM-проектів в початковій школі, ознайомилися із особливостями навчальної програми курсу за вибором «Робототехніка в початковій школі», завданнями Всеукраїнської олімпіади з робототехніки WeDo 2.0 та всесвітньо відомим середовищем програмування SCRATCH в робототехніці.

«Конструктор використовується для моделювання реальності, досліджень та проектування. Учні можуть описувати свої ідеї за допомогою кубиків Lego. Діти можуть побудувати модель для демонстрації доказу своєї ідеї», - розповідав про можливості конструкторів та роботів методист Богдан Безпоясний.

Учасники тренінгу відзначили, що робототехніка – це «жива наука», яку просто необхідно використовувати в школі. За допомогою міжпредметної проектної діяльності учні починають розуміти, як співвідноситься реальне життя і абстрактні наукові теорії і факти, навчаються визначати проблеми, працювати спільно, знаходячи унікальні рішення і кожен урок здійснюючи нові відкриття.

Інформація Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100