реклама

реклама

Графічні правила розміщення вивісок напрацювали в обласному центрі. Їх сформували в збірник із робочою назвою «Дизайн-код фасадів міста Черкаси». У ньому містяться рекомендації до розміщення вивісок чи реклами, а ще – демонструються приклади того, як є нині та як могло би бути за наявності іншого підходу до оформлення вивісок. Працювали над збірником близько двох місяців.

IMG_1574_1

Ініціювали створення такого збірника спеціалісти Черкаської міської ради разом із громадською організацією «Промолодь». До уваги брали результати проведеного обговорення (за участю бізнесу, фахівців галузі й усіх зацікавлених людей), законодавчу базу та досвід інших міст.

Збірник орієнтований насамперед на споживачів – бізнес, який замовляє рекламу на будівлях чи вивіски. Із часом його планують доповнити й розширити, аби ним у своїй роботі керувалися рекламні агентства.

За словами начальника відділу реклами та дизайну міського середовища ЧМР Андрія Поліщука, мета «дизайн-коду» сформувати свідомість, зберегти архітектурну цілісність будівель, зробити вулиці більш привабливими та цікавими, створити однакові правила для всі підприємців та навіть підвищити відвідуваність громадських закладів відпочинку.

- Вивіска – це обличчя підприємства, тож вона має бути якісною і привабливою, – коментує Андрій Поліщук. – Ми хочемо на успішних прикладах довести, що обклеювати всі фасади яскравими банерами для того, щоб до вас прийшли клієнти, щоб на вас звернули увагу – зовсім не обов’язково Тоді за ними піде й решта бізнесу. Це ми спостерігаємо в інших містах, як-то: Львів, Одеса, Харків, де вже існує певна культура споживання.

Як розповіла голова ГО «Промолодь» Дарина Подолян, їхня організація ще в 2016 році зацікавилася темою вивісок.

- Тоді ми вперше задумалися над тим, як зміна зовнішньої реклами, вивісок і фасадів може впливати на зовнішній вигляд міста, робити його більш привабливим і позбавляти від візуального шуму, - прокоментувала вона. – Ми свідомі того, що це нешвидкий процес, що це не чарівна паличка, яка все змінить. Але ми хочемо ось таким просвітництвом і популяризацією хороших прикладів нарощувати критичну масу бізнесу, який розуміє, чому якісна реклама працює краще.

Менеджерка проектів громадської організації «Промолодь» Анастасія Івченко додає: розробники намагалися показати споживачам, що варіантів креативних, але в той же час стриманих вивісок – безліч.

- На жаль, у нашому місті зараз справді дуже мало якісних вітрин, – прокоментувала вона. – Ми б хотіли, аби в Черкасах змінилася ця тенденція. На цьому збірнику ми зупинятися не збираємося і плануємо працювати далі над зміною міського середовища.

1_1249

2_1136

3_918

4_706

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100