реклама

реклама

Рішення про створення об'єднаної територіальної громади Канева та с. Яблунів депутатський корпус Канівської міської ради одноголосно (31 голос) ухвалив29 листопада. Цього ж дня до складу виконавчого комітету було залучено голову Яблунівської сільської ради.

фото1

- Це було найважче об’єднання у ОТГ на Черкащині. Тільки нашим центром було здійснено понад 30 консультативних виїздів, під час яких ми допомагали вирішувати питання щодо створення цієї громади, - констатував Сергій Слинько, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України). – Унікальності непростій ситуації додавало те, що, попри бажання людей, дві третини яблунівських депутатів відмовилися голосувати за остаточне рішення про об’єднання. І люди, народною ініціативою, відкликали цих депутатів – і обрали собі нових.

Оновлений депутатський корпус Яблунівської сільської ради проголосував за створення громади спільно з Каневом. На основі їх одноголосного рішення депутати Канівської міської ради ухвалили доленосне рішення про утворення громади спільної об'єднаної громади Канева з Яблуневом. Ця громада з 2018 року має шанс отримати фінансування із державного бюджету та субвенцію на розвиток інфраструктури в ОТГ.

– Нарешті в нашій області області створена перша ОТГ навколо міста обласного значення, – прокоментував подію заступник голови ОДА Ярослав Березань. – Ця робота, яка була розпочата командою ОДА під головуванням Юрія Ткаченка та Центру розвитку місцевого самоврядування – завершена. Вітаю м. Канів і с. Яблунів з цією подією. Вірю в те, що це дасть поштовх подальшому розвитку.

фото2

фото3 консультативний виїзд

рішення

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Цинік 30.11.2018 14:54
Такі молоді і сяючі обличчя в президії...їм далі жити...їм обирати...))) хохма...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100