реклама

реклама

Цьогорічні жовтень та листопад були вдалими для атлетів Черкаської області з різних видів спорту. З нагородами змагань національного та світового рівнів повернулись спортсмени панкратіону, греплінгу, фітнесу та бодібілдингу. Про свої здобутки спортсмени розповіли вчора у ході прес-конференції за участі керівництва управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Здобутки спортсменів Черкащини вражають. Зокрема спортсменка Анна Гиря виборола високу нагороду чемпіонату світу з панкратіону (м. Бобруйськ, Білорусь), та одразу у двох розділах – греплінг та греплінг гі здобула «золото» чемпіонату світу з греплінгу (м. Астана, Казахстан).

47270661_2307696712832151_2104646146700869632_n-e1543494926118

– Я в спорті з 5-ти років, – ділиться спортсменка. – Займалась і танцями, і легкою атлетикою. Панкратіоном та греплінгом займаюсь останні 5 років. На змаганнях зустрічаюсь здебільшого з представниками Росії. Наразі готуюсь до чемпіонату України, який відбудеться в березні наступного року, а вже потім до чемпіонату світу.

Блискучими результатами та феєричними виступами краси, здоров’я та грації вражають спортсмени з бодібілдингу та фітнесу. Юні фітнесистки Дарія Корнієнко та Катерина Діденко здобули золоті нагороди чемпіонату світу з дитячо-юнацького фітнесу, що відбулись у червні цього року у м. Братислава (Словаччина). Анастасія Пономарьова у цих же змагання стала півфіналісткою.

Не менш вражаюче виступила Черкащанка Марина Оборська на змаганнях чемпіонату світу з фітнес-бікіні у м. Білосток. У категорії понад 172 см вона стала абсолютною чемпіонкою світу.

– Вже не перший рік національна збірна України з бодібілдингу та фітнесу входить у трійку найсильніших команд з цього виду спорту, найбільшу частину якої складають спортсмени Черкаської області, – розповідає президент громадської організації «Черкаська обласна федерація бодібілдингу та фітнесу» Михайло Кисляков.

У змаганнях з жіночого фітнесу серед Elite Pro спортсменів, які відбулись 17 листопада у Пекіні, Оксана Оробець виборола звання чемпіонки світу.

– Сьогодні ми маємо великий досвід та методичні наробки підготовки спортсменів такого високого классу, – доповнила віце-президент громадської організації «Черкаська обласна федерація бодібілдингу та фітнесу», а також головний тренер збірної України з дитячо-юнацького фітнесу Антоніна Оробець. – У цьому році на змаганнях чемпіонату України наші спортсменки вибороли 21 «золоту» медаль із 24 можливих. За час існування федерації ми виховали 9 чемпіонів світу у особистому заліку.

Підсумовуючи, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський подякував тренерам спортсменів, які демонструють блискучі результати на змаганнях.

– Адже фактично тренер стає другим батьком для молодого спортсмена, – додав посадовець. – Спорт дає можливість навчитися виконувати поставлені цілі, а змагання це маленький етап випробування, і виходячи в доросле життя молода людина спроможна оцінювати свої можливості.

За інформацією управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100