реклама

реклама

Медична й освітня субвенції передбачені в листопаді держбюджетом нашій області дадуть змогу погасити заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетної сфери. На цьому зауважили під час тимчасової комісії, що діє при ОДА. Чергове засідання відбулось під головуванням першого заступника очільника області Віталія Коваля.

180280

– Дефіцит коштів на зарплату працівникам бюджетної сфери в деяких районах, громадах – це проблема не одного дня, – зауважив Віталій Володимирович. – Про ймовірність виникнення заборгованості наприкінці року ми неодноразово наголошували місцевим керівникам. Основна причина – відсутність в окремих районах, містах та громадах системної роботи над упередженням дефіциту, зокрема в частині оптимізації витрат на заклади. Звісно, Кабмін  і профільні міністерства врахували пропозиції ОДА, і виділені субвенції дають змогу покрити дефіцит місцевих бюджетів. Утім керівники мають активніше працювати з бюджетами, шукати резерви, а також додаткові джерела надходження до місцевих бюджетів. І в них для цього є всі перспективи. На жаль, деякі не йдуть на порозуміння, зокрема в частині раціонального використання власного ресурсу, як от у Кам’янській ОТГ.

DSC01472

Зауважимо, передбачені області субвенції розподілені згідно з відповідними Постановами КМУ, що дозволяє ліквідувати зарплатну заборгованість освітян та медиків кількох установ області. Зокрема й тих, що розглянули на останній комісії – 567 тис. грн по Ватутінській міській лікарні, 1,6 млн грн по відділу освіти виконавчого комітету Канівської міської ради – закладах шкільної освіти.

DSC01741

Нагадаємо, попередньо в ОДА напрацьовували шляхи вирішення проблеми дефіциту заробітної плати бюджетникам.

DSC01392

На засіданні тимчасової комісії розглянули також причини виникнення й шляхи погашення заборгованості на Черкаському облавтодорі та Кам’янському спиртогорілчаному комбінаті.

Про це повідомляє сайт Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Пошливы 30.11.2018 22:41
Короче папередники виноваты...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100