реклама

реклама

Новопризначений голова Черкаської облдержадміністрації, колишній очільник облради Олександр Вельбівець у незвично жорсткому стилі провів сьогоднішнє засідання обласної Ради регіонального розвитку. «Новий Вельбівець» викликав неабияке здивування у тих, хто звик спостерігати його помірковану і підкреслено толерантну поведінку під час ведення сесій обласної ради.

Вельбiвець

Засідання Ради регіонального розвитку, розширеної за рахунок представників ОТГ, було присвячене підготовці перспективного плану розвитку області на 2019-2020 роки.

Як зазначив Олександр Вельбівець, завданням обласної влади було «дати посили» в райони та ОТГ, які можливості виникають у місцевих громад останнім часом та яких дій очікує від них держава.

Голова ОДА наголосив, що в районах і ОТГ необхідно відпрацювати плани розвитку районів на 2019-2020 роки відповідно до «посилів» (основних напрямків), які дають обласні департаменти і управління (наприклад, створення ЦНАПів, сільгоспкооперативів, встановлення пелетних ліній, створення опорних шкіл, збереження мережі позашкільних закладів, районних лікарень, створення спортмайданчиків і фізкультурних клубів, організація центрів безпеки громадян тощо). Ці плани потім планується узагальнити на обласному рівні у своєрідну «дорожню карту розвитку Черкаської області».

План розвитку області на 2019-2021 роки покликаний актуалізувати до сучасних умов розроблені раніше документи, в тому числі й Стратегію розвитку області до 2020 року. Об’єднані територіальні громади орієнтовано на залучення в розвиток ОТГ коштів Державного фонду регіонального розвитку (на потужні проекти, орієнтовані на розвиток громади) та іноземних донорів, а також мобілізацію власних можливостей. Але підготовлені проекти залучення коштів повинні бути реалістичними. Зокрема, об’єкти, які створюються, повинні мати гарантію подальшого фінансування.

– Шановні колеги, я мушу констатувати факт, що на Черкащині управлінський актив досі неналежним чином усвідомлює, що таке Державний фонд регіонального розвитку, мету його створення і завдання, – чеканячи слова, наголосив Олександр Вельбівець. – Із 150 проектів лише два десятки варті уваги і відповідають критеріям ДФРР! Що відбувається? Відбувається, вибачте, незрозуміле витрачання коштів бюджетів на підготовку проектів, їх експертизи, а вони ніколи не будуть впроваджені в життя!

Ще одним «посилом», на якому наголосив пан Вельбівець, є необхідність участі ОТГ у фінансуванні районних закладів та установ – лікарень, позашкільних закладів тощо.

– В окремих випадках відбувається ігнорування фінансової підтримки з боку ОТГ таких об’єктів, хоча жителі ОТГ їх активно використовують! – обурюється голова ОДА.

Новий очільник області не раз зупиняв директорів департаментів та начальників управлінь ОДА, вимагав у них говорити більш стисло й по темі.

Першим, хто відчув новий стиль ведення нарад, став директор департаменту регіонального розвитку Роман Карманнік. Уже на сьомій хвилині його виступу голова ОДА нагадав йому про регламент, а на восьмій – попросив закінчувати.

Кілька разів зупиняв очільник області й заступника начальника управління охорони здоров’я Олега Найдана, який спочатку збирався зупинитися на тому, як відбувається в області укладання декларацій пацієнтів із сімейними лікарями, а потім – на проблемах створення в області центральної диспетчерської швидкої медичної допомоги.

– Олег Володимирович, я вас черговий раз зупиню. Мені дуже неприємно це робити, але я зупиню, – сказав пан Вельбівець. – Мені зараз не цікаво, щоб ви доносили посил до представників районів у частині того, як має діяти ця диспетчерська. Мене цікавить дати чіткий посил у частині розвитку медицини на сільському рівні, на рівні районів. Це не робоча нарада! Олег Володимирович, будь ласка, закінчуйте – з огляду на те, що ми зараз даємо посил, на що орієнтувати наших колег-управлінців на місцях.

Олег Володимирович спробував оперативно перебудувати свій виступ, але все одно переходив на проблеми обласного значення.

– Дякую, Олег Володимирович! – раптом припинив його виступ голова ОДА. – Якщо немає запитань, будь ласка сідайте.

Решта доповідачів, зробивши висновок, зуміли максимально скоротити свої промови, зосередившись на проблемах, пов’язаних із місцевими громадами.

За підсумками засідання Ради регіонального розвитку Олександр Вельбівець підпише розпорядження, яким зобов’язує створити подібні ради в районах. На засіданнях цих рад має бути обговорено проекти перспективних планів розвитку районів на 2019-2021 роки. До 2 лютого 2019 року в ОДА ці плани буде узагальнено. До 8 лютого має бути підготовлено проект перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #15 Пришийкобиліхвіст. 01.12.2018 15:10
гройсман, коли заступав на посаду керманича уряду, також сказав--тепер я вам покажу як треба керувати.І шо? Дурний приклад заразний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Поведінка регіоналів схож 01.12.2018 10:14
Нагадує стиль Тулуба. Але ж той ще й не любив, щоб його фотографували,к оли він горлає. А цей - любить)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #13 Денис 01.12.2018 09:55
На свете нет ужаснее напасти,
Чем идиот,дорвавший ся до власти.

Л. Филатов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #12 Кадровік-затєйнік 01.12.2018 07:54
Краще б вже почав голів адміністрацій у районах міняти. Пора, засиділися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 Глибоко в 01.12.2018 01:28
Олександру Івановичу теж треба дати посил.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #10 Марк 30.11.2018 22:59
Якісь методи комуняцькі - посили, партактиви, вставляння пижів переляканим чинушам та затикання рота, ото і все ... світовим управлінським технологіям наших вельбівців не вчили, все по Салтикову-Щедріну .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 Чув дзвін 30.11.2018 19:53
Щось текст дуже вже схожий на хвалебний прес-реліз-заготовку ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Да! 30.11.2018 19:34
Вот такой он несподиваножорс токошебушной наш по новому метущий метлой очильнык! Угадываются руководящие нотки стиля его кумира, вельмышановного Сергея Борисовича Тулуба. Хочется надеяться, что такой великий художник современности, как Никас Сафонов, успеет написать его портрет в образе Черкасского Льва, восседающего в окне руин одного не безизвестного, старинного охотничьего замка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Театрал 30.11.2018 18:45
Чуєш, "жорсткий", а що там з ремонтом драмтеатру? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #6 123 30.11.2018 18:37
комедія якась в черкасах, два пройдисвіти з лисянки ,один барига, другий взяточник ,керують містом ,одним словом жити по новому
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100