реклама

реклама

Серед захоплених росіянами моряків двоє уродженців Черкащини – 23-річний Олег Мельничук зі Сміли і 24-річний уродженець Христинівки Владислав Костишин.

Владислав Костишин

Про це пише журналіст Юрій Стригун у виданні Gazeta.ua.

Мати Владислава працює медичною сестрою в дитячому садку.

«У нас робітнича сім'я, – розказує Людмила Анатоліївна. – Батько має інвалідність, але працює водієм і сторожем. Владик учився дуже гарно. Десь із 9 класу почав мріяти про море. У 2012 році поступив у Академію військово-морських сил імені П. С. Нахімова (м. Севастополь). Після анексії Криму його було переведено на навчання до Інституту військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія». Двічі ходив у далекі походи в закордонні країни. Стажувався на "Нікополі". Був штурманом. Після закінчення навчання в лютому 2019 року мав стати командиром цього човна».

Владислав Костишин про похід в Маріуполь нічого не розповідав рідним.

«Коли не подзвониш, відповідав коротко: "Мамо, в мене все добре". Востаннє говорила з ним у четвер, 22 листопада. Проговорився, що скоро йтимуть у похід. Куди – не сказав. Зараз знаю, що він у полоні, але не поранений. Він у нас – великий патріот. У російськомовній Одесі син розмовляв виключно українською. З інституту, де він навчався, мені вже телефонували. Сказали, що син у полоні і його витягатимуть звідти. Хочу аби всі помолилися за нього».

Окрім сина родина має ще й молодшу доньку. Вона – студентка Національного університету «Львівська політехніка».

За інформацією генерального штабу, катер «Бердянськ» до останнього не здавався росіянам. Саме його обстріляли і поранили українських моряків. Малий броньований катер «Нікополь» узяли на абордаж. По ньому не стріляли.

Українські ЗМІ повідомили, що морякам, яких Росія взяла у полон, обрали запобіжний захід. «Київський районний суд» окупованого Сімферополя взяв їх під варту на 60 діб. Моряків звинувачують у порушенні кордону Російської Федерації, яка анексувала Крим.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-5 #2 Ох 02.12.2018 08:58
Цитую Тримайся,земляч е!:
Ублюдки, які захопили наших моряків у полон, не розуміють: волю козака гратами не обмежиш!
Українці вільні перш за все духом - бидлу цього не зрозуміти.

Грошми обмежишь волю козака а не тiльки гратам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Тримайся,земляче! 01.12.2018 17:58
Ублюдки, які захопили наших моряків у полон, не розуміють: волю козака гратами не обмежиш!
Українці вільні перш за все духом - бидлу цього не зрозуміти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100