реклама

реклама

Обласна адміністрація наполягає на встановленні в усіх громадах області модернізованої системи централізованого оповіщення про надзвичайні події.

DSC1550

– Зокрема, в кожній ОТГ необхідно встановити автоматизовані робочі місця, які дозволяють одночасно впродовж хвилини оповістити від 12 до 36 абонентів як стаціонарного, так і мобільного зв’язку, – заявив під час нещодавнього засідання обласної Ради регіонального розвитку начальник управління цивільного захисту ОДА Юрій Скоробогатов.

Наразі, за відсутності в більшості населених пунктів дротової радіомережі, доводиться для оповіщення використовувати наявні засоби, в тому числі церковні дзвони та гучномовці поліцейських патрулів.

Тому, на переконання Юрія Анатолійовича, є необхідність встановлення в населених пунктах гучномовних приладів із автономним живленням від сонячних батарей. Такі прилади керуються з тих самих автоматизованих робочих місць і дають можливість оперативно оповістити населення про надзвичайні події.

– Таку систему можна використовувати не тільки в разі виникнення надзвичайної ситуації, а й повсякденно – у господарській та комерційній діяльності, – додав Юрій Скоробогатов.

Ще одним важливим завданням є створення в місцевих громадах центрів безпеки громадян, які об’єднували б місцеву пожежну команду, службу правопорядку та медичну службу. Їх діяльність буде значно більш ефективною, якщо в населеному пункті встановити відеокамери спостереження.

– На сьогодні із 26 наявних об’єднаних територіальних громад 23 громади виявили бажання взяти участь у проекті створення центрів безпеки, із яких 20 уже підписали договори про наміри, – додав пан Скоробогатов.

А голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець додав, що створення центрів безпеки може стати гарною формою міжтериторіальної співпраці, адже не кожна ОТГ зможе самостійно «потягнути» створення окремого центру.

Фото: ОДА

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 . 03.12.2018 17:53
Краще пізно, аніж ніколи. Бо коли декілька років тому половину території рашки охопили лісові пожежі, у них розпоряджатися закупить... залізні рейки у кожне село і ломіка, щоб по них стукати під час тривоги :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 Гроші 03.12.2018 14:57
Спочатку тупо знищили проводове радіо, а тепер пропонують дзвонити в рельсу. Геніальні керівники! І це на п'ятому році війни!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Костя 03.12.2018 13:19
Церковні дзвони...1000 років пройшо, а нічого не змінилося.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 По ком звонит колокол? 03.12.2018 10:18
Уж точно не по тем, кто только и мечтает "потягнути".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100