реклама

реклама

7 грудня о 13.00 в Черкаському художньому музеї (вул. Хрещатик, 259) відбудеться презентація книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір». Вхід вільний.

22_131

Український інститут національної пам’яті упродовж п’яти років реалізує проект «Майдан: усна історія». Його метою є збереження пам’яті про Революцію Гідності, вшанування учасників подій, Героїв Небесної Сотні. Задля цього здійснено усноісторичне опитування очевидців та учасників масових протестних акцій, що проходили у столиці та регіонах.

На основі записаних інтерв’ю формується архів усної історії, а також підготовлено серію друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 р. вийшов випуск «45 історій Революції Гідності», у 2016 р. – «Мистецтво на барикадах».

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» є третім випуском серії. Його метою є реконструкція подій місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а протестні рухи в областях – на її периферії. Заповнити цю прогалину та сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище і покликаний збірник.

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. Розділи подаються за назвами областей, розташованими в алфавітному порядку. У 2017 році вийшла перша частина випуску, до якого увійшли регіони, починаючи від Автономної Республіки Крим до Луганської області. Цього року видано другу частину з розділами про решту областей, в тому числі й про події у Черкаській області.

На відзначення п’ятої річниці Революції Гідності Українським інститутом національної пам’яті заплановано провести низку регіональних презентацій. До участі у презентації в Черкасах запрошуються інтерв’юери, координатори збору усних свідчень, оповідачі з Черкаської, Вінницької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Спікери:

Володимир Стецюк, журналіст із Кривого Рогу

Тетяна Бородіна, громадська діячка з Кропивницького

Віталій Масненко, професор завідувач кафедри історії України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Ольга Скус, доцент кафедри історії України Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Тетяна Ковтунович, завідувач сектору обліку та збереження усних джерел Українського інституту національної пам’яті

Інна Зозуля, організаторка та учасниця уманського учнівського Майдану

Владислав Чабанюк, директор Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура»

Валентна Коваленко, голова Черкаської обласної організації Народного Руху України

Антон Ведула, громадський активіст, член Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Модератор: Тетяна Привалко, координатор регіональних записів проекту «Майдан: усна історія» Українського інституту національної пам’яті.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Павло 05.12.2018 14:06
Хочете почути тих, хто видає бажане за дійсне - приходьте!! :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100