реклама

реклама

З нагоди відзначення 10 грудня Міжнародного дня права фахівці Управління Держпраці у Черкаській області долучилися Всеукраїнського тижня права. На виконання Указу Президента України від 08.12.2018 №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.09.2018 №681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права» та наказу Держпраці від 01.10.2018 №94 «Про затвердження Плану заходів Державної служби України з питань праці з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права» протягом 10-14 грудня заплановано проведення ряду превентивних заходів за участі фахівців Держпраці.

1

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС (агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері) Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Щербата провела зі школярами Черкаської загальноосвітньої школи № 19 лекцію «Реалізація і захист прав людини. Гарантії прав неповнолітніх».

«Трудове законодавство України встановлює спеціальні гарантії охорони праці неповнолітніх. Система гарантій обумовлена фізіологічними, психологічними й віковими особливостями неповнолітніх. Права неповнолітніх у трудових відносинах базуються на принципі їх рівності з повнолітніми особами, а в галузі охорони праці неповнолітні користуються додатковими пільгами, встановленими законодавством України», - відзначила на лекції головний державний інспектор Держпраці.

2

Учні загальноосвітньої школи м. Черкаси дізналися про мінімальний вік прийняття неповнолітніх на роботу, заборону залучення неповнолітніх до робіт, на яких забороняється застосування праці осіб молодше вісімнадцяти років, граничні норми підтримання і переміщення речей неповнолітніми та інші державні гарантії. Учасники заходу розглянули питання безпеки життєдіяльності учнів навчального закладу в період канікул.

По завершенню лекції з ініціативи директора школи Юрія Лункіна школярів ознайомлено з основами безпеки життєдіяльності та охорони праці в загальноосвітньому закладі та з умовами проведення VІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» 2019, який організовує і проводить державне підприємство «Редакція журналу «Охорона праці» за підтримки Державної служби України з питань праці, територіальних органів Держпраці та інших підприємств, що належать до сфери управління Держпраці.

Управління Держпраці у Черкаській області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100