реклама

реклама

У Черкаській області укладено черговий договір міжмуніципального співробітництва у формі реалізації спільного проекту. Підтримку у процесі переговорів і укладення договору надавала Юлія Поліщук, радник з юридичних питань Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

smittya

Договір підписано між ініціатором проекту – Степанецькою сільською ОТГ – та територіальними громадами села Межиріч, села Бобриця і села Потапці Канівського району. Сторони домовились про реалізацію спільного проекту «Придбання техніки та обладнання для збору та вивезення твердих побутових відходів комунальному підприємству «Благоустрій» Степанецької сільської ради». Метою реалізації Проекту є покращення екологічної ситуації та якість надання послуг населенню, шляхом впровадження організованої системи збору та вивозу твердих побутових відходів.

Реалізація проекту передбачає ряд заходів, серед яких проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед мешканців територіальних громад щодо збору та вивезення сміття з приватних домоволодінь і екологічної культури; проведення процедури закупівлі техніки та обладнання, придбання контейнерів та спеціалізованої техніки для збору та вивозу ТПВ; запровадження сучасної системи управління ТПВ при співробітництві територіальних громад, облаштування майданчиків та встановлення контейнерів для сміття та ін.

Стимулювали підготовку договору міжмуніципального співробітництва тематичні навчання та виїзні стаді-тури в інші регіони, що організовувалися Черкаським ЦРМС для представників ОТГ.

Проект планується внести до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2019 році.

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100