реклама

реклама

Двоповерховий магазин «Універмаг», що на центральному ринку Черкас, закривають на реконструкцію. Вона триватиме щонайменше рік. Торговцям запропоновано до нового року звільнити приміщення.

Универмаг

Про це пише Юрій Стригун у свіжому номері газети «Вечірні Черкаси» за 12 грудня.

У середу йду до магазину. Зовні нічого не говорить про майбутнє велике переселення.

– Знаю, що приміщення викупив Нарек Казарян, – каже мені один із покупців. – Нібито він матиме не тільки магазин, а увесь квартал на ринку. А раз власник – робитиме, що хоче. Жаль, звісно. Бо ми вже звикли сюди ходити. За будь-якою дрібничкою бігали. Базар зменшується як шагренева шкіра. Нібито й погано, бо люди втратять робочі місця. А з іншого боку – добре. Увесь магазин був обліплений ятками, як собака блохами. З боку подивитися – дуже негарно виглядало. Може, тепер якийсь порядок наведуть.

Жінка розмовляє з покупцем біля відділу меблевої фурнітури.

– Нам сказали працювати до нового року, а далі – все, – каже продавчиня. Імені не називає. – Ми переїжджаємо в будинок побуту «Славутич». Після 1 січня вже будемо там. Звісно, туди не всі втиснуться. Що буде з рештою – не знаю.

У відділі тканин працює блондинка років за п'ятдесят.

– Сказали розраховуватися й ставати на біржу, – каже. – Ніхто рік чекати не буде, поки зроблять ремонт. Та чи зроблять його за рік – невідомо. Після ремонту зможемо повернутися. Категорично ніхто нікого не виганяє.

На другому поверсі – швейна майстерня.

– А ви наш постійний клієнт? – перепитують. – Дають у руки «візитку» із написаними на ньому контактами «Ремонт одягу. Надія Михайлівна».

– Ми ще нового місця не знайшли, – каже швачка. – Сподіваюся, що за кілька днів знайдемо. Хотілося би осісти десь тут недалечко. Клієнти вже звикли. Новий хазяїн спочатку казав, що дасть попрацювати рік або більше. Ми сподівалися, що просидимо ще два роки. А насправді, дали півроку.

Жінка зітхає.

– Я можу зрозуміти й господарів. Недавно прорвало опалення. Чотири дні сиділи в холоді. Ви ж подивіться – тут усе старе. Ще сімдесятих років минулого століття. Все убите, всі комунікації. Видно, господар справді збирався зачекати з ремонтом, але остання аварія змусила його передумати.

Якийсь чоловік приносить до жінок джинси на ремонт. Вони переключаються на клієнта. Це вже не перша велика перебудова на черкаському базарі. Влітку біля будівлі критого ринку демонтували кіоски дрібних торгівців й почали зводити магазин «Деликат».

Фото: Google

реклама

Коментарі  

 
+9 #4 Передел собственности 13.12.2018 11:16
Очередной. По старому. Мелких акул скоро всех повыедают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Черкасчанин 13.12.2018 10:56
Антоха -русскомирский? :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Лупивухо 13.12.2018 10:38
Цитую Антон:
Кто позволил чурке купить универмаг?

Хто, хто...
Креативний директор-бармен. Мабуть мало місця для ломбардів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Антон 13.12.2018 09:52
Кто позволил чурке купить универмаг?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100