реклама
Sucurity Police

реклама

12 грудня за підтримки Центральної виборчої комісії та IFES Ukraine у 13 регіонах України розпочалося навчання членів дільничних виборчих комісій (ДВК) з питань організації підготовки та проведення перших і додаткових місцевих виборів, призначених на 23 грудня 2018 року.

Планується, що у 30 тренінгах, які триватимуть протягом восьми днів, до 19 грудня, візьмуть участь близько 2000 членів 665 ДВК, утворених для проведення зазначених виборів.

index

Тренінги проводять досвідчені фахівці, які пройшли відповідне навчання у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК (Тренінговому центрі).

Тренери ознайомлять учасників з порядком організації роботи ДВК напередодні та в день голосування, процедурами підрахунку голосів виборців, складанням протоколу про такий підрахунок на виборчій дільниці та його транспортуванням до ТВК. Під час занять використовуватимуться погоджені Центральною виборчою комісією відповідні навчальні матеріали.

Загалом, починаючи з листопада 2016 року, у зв’язку з призначенням перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах, які утворюються у процесі децентралізації, було забезпечено проведення серії тренінгів для членів територіальних і дільничних виборчих комісій із залученням 50 тренерів, які пройшли відповідну підготовку у Тренінговому центрі.

За цей період тренінги охопили п'ять виборчих кампаній з організації та проведення перших місцевих виборів. Було проведено 288 тренінгів (в них взяли участь 11298 осіб): 117 – для членів територіальних виборчих комісій (2665 осіб) та 171 – для членів дільничних виборчих комісій (8633 особи).

Навчання організовується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Британської допомоги (UKAID), інформують в ЦВК.

23 грудня на Черкащині таки мають відбутися вибори в 27 ОТГ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100