реклама
Sucurity Police

реклама

Уманською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру службовій особі, внаслідок дій якої державним інтересам заподіяно шкоду, що виразилась у нанесенні матеріальних збитків на загальну суму майже 85 тис. грн.

508750_news-300x200 Під процесуальним керівництвом Уманської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом службового підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що 52-річний чоловік, обіймаючи посаду генерального директора ТОВ «Укрбудспецмонтаж», являючись службовою особою, діючи умисно, з метою привласнення бюджетних коштів, шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, зловживаючи своїм службовим становищем,  порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України та інші норми чинного законодавства України, достовірно знаючи про невідповідність між фактично виконаними обсягами підрядних робіт та обсягами вказаними в Актах приймання виконання будівельних робіт, підписав та надав до відділу житлового господарства Уманської міської ради вказані акти, внаслідок чого державним інтересам заподіяно шкоду, яка виразилась в нанесенні  матеріальних збитків на загальну суму 84918 грн.

Уманською місцевою прокуратурою за вказаним фактом чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 191 КК України  (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст.366 КК України (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів).

На даний час вживаються передбачені законом заходи щодо обрання особі запобіжного заходу, своєчасного завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні та скерування обвинувального акту до суду.

Довідково: санкція ч.2 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч.1 ст.366 КК України передбачає покарання у вигляді  штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Уманська місцева прокуратура

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100