реклама

реклама

Перспективних черкаських спортсменів і далі заохочуватимуть грошовими преміями. Виконавчий комітет на своєму засіданні погодив проект, яким вносяться зміни до рішення «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам м. Черкаси». Остаточне слово – за депутатами.

48098314_1092253084269915_1314132548011425792_n

Із такою ініціативою виступив заступник міського голови Юрій Ботнар. Посадовець пропонує з 2019 року збільшити розмір премій та кожного місяця виплачувати її 50 атлетам. Для 10 провідних спортсменів та 10 їхніх тренерів – до 10 тисяч гривень, ще для 5 спортсменів-інвалідів, 15 перспективних спортсменів та 10 провідних спортсменів, які представляють командні ігрові види спорту, – до 3 тисяч гривень.

Нагадаємо, що цього року призначено 55 стипендій у розмірі дві тисячі гривень.

– Для того, щоб бути в професійному спорті, людина має викладатися не тільки морально, фізично та регулярно тренуватися. Це ще й достатньо затратно, – прокоментував Юрій Ботнар. – Ми зобов’язані підтримувати тих спортсменів, котрі особистими рекордами прославляють Черкаси як в Україні, так і за межами нашої держави. У рішенні ми пропонуємо визначити максимальну кількість стипендій. Під час призначення цих грошових премій ми прив’язуватимемося, насамперед, до досягнень. Через це стипендій може бути й менше.

Стипендії призначатиме спеціально створена комісія за результатами виступів спортсменів. Атлети, які претендуватимуть на таку грошову премію, мають займати призові місця у чемпіонатах, на Кубках України, світу, Європи, Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, здобуття 1-12 місця на змаганнях 1-2 рангу. Усі кандидати на отримання стипендій повинні постійно проживати в Черкасах.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100