реклама

реклама

Учні Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 долучилися до проведення Всеукраїнського тижня права і, за сприяння посадових осіб Управління Держпраці у Черкаській області, взяли участь в екскурсії до телерадіокомпанії «Суспільне: Черкаси». Екскурсію проведено з метою ознайомлення школярів з роботою журналіста та з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Фахівці «Суспільне: Черкаси» показали дітям увесь робочий процес підготовки програм до ефіру: від запису до показу глядачу. Школярі потрапили у дивовижний світ телебачення і радіо, поспілкувалися з працівниками теле- і радіостудій, дізналися про конституційні права людини, зокрема, свободу слова, про особливості роботи режисерів, журналістів, операторів, взяли участь у записі новорічного привітання для черкасців, спробували себе у ролі дикторів радіо і ведучих телепрограм.

5-1

«Цього тижня ми з вами відзначаємо Всеукраїнський тиждень права. З нагоди Міжнародного дня прав людини ми згадуємо про права людини, проголошені Загальною декларацією прав людини. Свобода слова – одне з головних таких прав. Це право людини вільно висловлювати свої думки, що охоплює свободу вираження поглядів, свободу преси та засобів масової інформації. Кожному громадянину гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб і на свій вибір», - відзначив у вступному слові ведучий та редактор телебачення «Суспільне: Черкаси» Володимир Левченко.

Журналісти телерадіокомпанії розказали дітям про особливості своєї професії, профільну освіту та якості, необхідні для найкращого виконання завдань. Учасники екскурсії дізнатися з перших вуст про складнощі професії та переваги роботи на радіо і телебаченні.

Про це інформують у відділі взаємодії зі ЗМІ управління Держпраці

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100