реклама

реклама

На сьогодні майже в кожному населеному пункті області невирішеними проблемами залишаються погіршення гідрологічного та санітарного стану водних об’єктів, виникнення стихійних сміттєзвалищ, відсутність системи збирання відходів.

48367593_2148834761842025_5312530591286034432_n

Але все це можна вирішити шляхом реалізації природоохоронних проектів, що закладені в стратегію розвитку Черкаської області, вважає начальник Управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Олена Звягінцева.

Поки по місцевих і обласному бюджетах використано коштів на природоохоронні програми 44% і 67% відповідно. Зокрема, впроваджено сортування відходів і придбання контейнерів в Жашківській ОТГ, в м. Звенигородка, в селах Черкаського та Золотоніського районів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ в місті Черкаси, в Христинівському і Золотоніському районах, благоустрій річок, реконструкція парку в Черкасах тощо.

– Проаналізувавши місцеві бюджети можна виділити ряд чинників, що негативно впливають на ряд екологічних проблем. Це неефективне планування бюджетів, кошти плануються на озеленення, хоч їх можна використати на розробку проектно-кошторисної документації і на заходи, які в подальшому можуть фінансуватись за рахунок коштів обласного, державного бюджетів тощо. Окремо є несвоєчасне освоєння коштів місцевими бюджетами і на заходи які плануються, але не виконуються. Зокрема, в цьому сенсі виділені Шполянський район, місто Золотоноша, Канів, У ОТГ – в Тальному, Паланка, Степанках, Матусеві тощо, – зауважила Олена Миколаївна.

Окремо доповідач зупинилася на проблемі береокруплень поблизу села Пекарі. Була розроблена проектна документація на суму біля 27 млн грн. Але на сьогодні коштів ще не виділено, тому необхідно головним виконавцям – Канівській РДА та Канівській міськраді – актуалізувати документацію та подати на розгляд держбюджету.

Звягінцева також підігнала райони з подачею пропозицій по фінансуванню на 2019 рік. Поки що пропозиції надійшли лиш від Катеринополя, Чорнобаївського району та Васютинської сільради.

Вислухавши повністю доповідь, голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець запитав присутніх керівників управлінь та відділів, яким чином цьогоріч фінансуються об’єкти, які не мали кошторисної документації і експертного висновку на момент проведення конкурсного відбору?

Вельбівець потребував доповідної від Звягінцевої, а також керівника управління житлово-комунального господарства Черкаської облдержадміністрації Сергія Демиденка, по лінії якого було ряд питань.

– Ви порушили критерії відбору, – сказав Вельбівець.

– Просто спершу дехто планує будувати одне в районах, потім інше… – пояснив Демиденко, але обоє пообіцяли доповідні написати.

– Всерівно розцінюю це як саботаж чи зловживання посадовим становищем через бездіяльність окремих осіб, – сказав Олександр Вельбівець. – Ще раз такі випадки будуть – на мене не ображайтеся. Тож я хотів би отримати роз’яснення через доповідні, чому не використовуються кошти екологічного фонду і без того невеликого ресурсу,а це всього-на-всього 18,5 млн.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Масло масляне замаслили 17.12.2018 17:31
Цитую Рядно:
Рядова цитата з тексту: "можна виділити ряд чинників, що негативно впливають на ряд проблем"

Цілий РЯД помилок у прийнятті РЯДУ перших кадрових призначень (Манджула-Полянська, Рубан і т.п.) скоро зроблять з Вельбівця РЯДОВОГО. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Це прес-реліз? 17.12.2018 14:55
Цитую Рядно:
Рядова цитата з тексту: "можна виділити ряд чинників, що негативно впливають на ряд проблем"

А мені більш сподобалося про "проблему береокруплень". :lol: Береокруплення - це не жарти. Береокруплення потрібно берегти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Пришийкобиліхвіст. 17.12.2018 13:56
Дивно. Пан Вельбівець стільки то часу був головою облради. Має певний досвід роботи. І не знає про тотальний саботаж чиновниками в роботі .Виходить , пан сидів у облраді стілько часу і нічого не робив, бо нічого про саботаж не знає.Дивно дуже дивно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Рядно 17.12.2018 13:47
Рядова цитата з тексту: "можна виділити ряд чинників, що негативно впливають на ряд проблем"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100