реклама
Sucurity Police

реклама

На Катеринопільщині в селі Мокра Калигірка відкрили новий регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського напрямку, діяльність якого сприятиме розв’язанню проблем професійної підготовки і продуктивної зайнятості сільської молоді, забезпечення належної якості професійно-технічної освіти, підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів відповідно до потреб регіонального ринку праці.

b2ap3_large_DSC_482_20181218-101521_1

Урочистості з нагоди відкриття навчально-практичного центру сільськогосподарського напрямку, що діятиме на базі Багатопрофільного центру професійної освіти у Черкаській області, відбулися за участі обласного, місцевого керівництва та соціальних партнерів.

b2ap3_large__20181218-101520_1

Звертаючись до присутніх на заході голова обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець зазначив: «З великою гордістю дивлюся на те, що тут стоїть така сучасна техніка і хочу привітати всіх, хто тут зібрався на цю знакову подію, що має не тільки місцеве, але й загальнообласне значення. Сьогоднішній захід є наочною демонстрацією впровадження змін у системі профтехосвіти, які відбуваються в рамках реформи системи освіти в Україні. Створення навчально-практичного центру дає можливість вивчення новітніх технологічних процесів у сільському господарстві, сучасної сільськогосподарської техніки, обладнання, устаткування, новітніх засобів механізації і оптимізації, які здійснюються у виробництві. Це дає можливість здобути професійні практичні навички на сучасному обладнанні».

b2ap3_large_DSC_485_20181218-101532_1

Принагідно Олександр Іванович наголосив на необхідності співпраці з представниками бізнесових кіл та промисловості у рамках соціального партнерства: «Сьогодні соціальні партнери отримають молоді, висококваліфіковані та конкурентоздатні кадри в сільському господарстві, які до недавнього часу були у великому дефіциті».

b2ap3_large_DSC_488_20181218-101552_1

Регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського створений з метою впровадження інноваційних технологій у сільському господарстві, забезпечення практичної підготовки учнів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, організації підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації фахівців для підприємств сільського господарства, стажування майстрів виробничого навчання і викладачів професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Відкриттю навчально-практичного центру сприяло виділення обласною владою коштів у розмірі 3,9 млн грн, за які придбано два нових італійських трактори «Landini 7-215», «Landini Super DT-110» та поворотний плуг.

b2ap3_large_DSC_4899-_20181218-101615_1

Крім того, закладу виділено 2,1 млн на капітальні ремонти навчальних приміщень.

Разом з тим в рамках пілотного проекту щодо модернізації матеріально-технічної бази й освітнього середовища у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області отримав 900 тис. грн на поповнення кабінетів фізики, хімії/біології новітніми цифровими вимірювальними комплексами: нові меблі, мультимедійні дошки, 3D принтер.

Під час ознайомлення з матеріально-технічною базою новоствореного навчально-практичного центру присутні оглянули кабінети англійської мови, фізики, хімії, історії, правил дорожнього руху, LEGO, лабораторію інформаційних технологій, де принагідно поспілкувалися з учнями та викладачами.

Також увазі гостей було представлено виставку-презентацію професій, яким навчають у закладі.

Довідково:

На сьогодні Багатопрофільний центр професійної освіти у Черкаській області має діючі ліцензії на підготовку кваліфікованих робітників за 17 робітничими професіями сільськогосподарського, автотранспортного, інфраструктурного, електротехнічного, будівельного напрямів, торгівлі та громадського харчування у різних комбінаціях.

Центр готує кваліфікованих робітників за такими напрямами:

-сільське господарство;

-загальні професії електротехнічного виробництва;

– громадське харчування;

-загальні професії для всіх галузей економіки;

– торговельно-комерційна діяльність;

– будівельні, монтажні і ремонтно-будівельні роботи.

Навчання здійснюється у навчальних корпусах та навчально-виробничих приміщеннях, що розташовані у селі Мокра Калигірка, містах Шпола та Ватутіне.

Контингент учнів становить близько 800 осіб, з яких 64% здобувають повну загальну середню освіту.

Освітній процес забезпечують 80 педагогічних працівників, які здійснюють професійну підготовку і виховання кваліфікованих, конкурентноспроможних робітничих кадрів.

З метою забезпечення учнів робочими місцями для проходження виробничого навчання та виробничої практики заклад освіти співпрацюєз підприємствами, установами та організаціями, серед яких: ТОВ «Кочубій», СПОП «Відродження», СТОВ «Відродження», ФГ «Нове життя», ФГ «Братів Дроботів», ТОВ «Сиророб», Ватутінський КВП Водоканал, ПП Бадрак О.П., ПП «РАЙАГРОБУД», ФОП Каргалик Є.М, ПП Хівренко Г.Ф., ПП Скрипник С.В.,ППФ «Каменяр», ПП Мірошніченко О.В., ППЄвробуд – П,ПП Безкоровайна Т.А., ФОП Шорубалко Н.А., ПП «Микитченко В.В.», ПП «Шемет Л.Г.», НВК «Ромашка», ФОП Линюк Є.П., ПП Мальчик П.О., СТОВ «Урожай-плюс», СТОВ «Агро-індустрі», Готельний комплекс «Золотий ключик»та інші.

Управління освіти  і науки Черкаської ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100