реклама

реклама

19 грудня в Жашківському районі відбулось перше засідання районної Ради регіонального розвитку, яка створена розпорядженням райдержадміністрації від 29.11.2018 року. До складу Ради увійшли керівники району, структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови та голови ОТГ, галузей освіти, медицини, представники громадських організацій. Відкрив засідання Ради регіонального розвитку голова райдержадміністрації Сергій Бойко.

«12 листопада 2018 року відбулась Рада Регіонального розвитку під головуванням Президента України. 30 листопада було зібрано Раду регіонального розвитку в Черкаській області. Продовженням цих заходів вищого рівня є сьогоднішнє засідання Ради регіонального розвитку в Жашківському районі. Рада регіонального розвитку району має стати місцем обговорення та прийняття рішень щодо подальшого розвитку району та створення сприятливих умов для залучення інвестицій. Питання, які будуть розглядатись є дуже важливими. Кожен з вас всебічно знає стан справ у галузі чи на відповідній території, тому потрібно об’єднати зусилля і разом розробити Стратегію розвитку району на 2019 -2021 роки.

P81219-101142

Цей план розвитку району повинен відповідати основним напрямкам розвитку країни та нашої області. Разом з об’єднаними територіальними громадами ми зобов’язані рухатися в одному напрямку, оскільки розвиток району – наше першочергове і спільне завдання. Пріоритетними напрямками у нашому районі мають стати розвиток промислового та сільськогосподарського виробництва, створення сільськогосподарських кооперативів, розвиток мережі опорних шкіл, закладів охорони здоров’я, створення спортивних майданчиків і фізкультурних клубів, організацію безпеки громадян та інше. Є велика потреба та необхідність участі ОТГ у фінансуванні районних закладів та установ – первинної медицини, лікарні, шкіл та позашкільних закладів. Сьогодні, ми перебуваємо на екваторі реформи децентралізації і маємо ставити нові цілі і завдання. У 2020 році місцеві вибори мають відбутись вже за умови покриття всієї території України об’єднаними територіальними громадами. Тому потрібно активізувати роботу щодо добровільного об’єднання наших сіл у громади.», - поінформував Сергій Федорович.

Голова районної ради Світлана Волошенюк також привітала учасників зібрання.

Про соціально – економічний розвиток району доповіла начальник відділу економічного розвитку, містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства райдержадміністрації Олена Кривошея.

«В Жашківському районі триває процес децентралізації. Питання добровільного об’єднання територіальних громад розглядалось на 21 сесії сільських рад, проведено 27 громадських обговорення в населених пунктах району щодо даного питання. У 2017 році створено три об'єднані територіальні громади та пройшли перші вибори в Жашківській ОТГ, Соколівській, ОТГ, Бузівській ОТГ, до яких відійшло 12 населених пунктів Жашківського району. Районною державною адміністрацією доопрацьовано відповідно до закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» перспективний план об’єднання територіальних громад Жашківського району у три громади шляхом доєднання населених пунктів до Жашківської, Соколівської, Бузівської громад. Перспективний план був затверджений обласною радою. В районі створено центр надання адміністративних послуг який забезпечує надання 119 послуг фізичним та юридичним особам. Протягом 2014-2018 центром надання адміністративних послуг надано 41979 послуг . Державний та районний бюджети поповнено на 985,420 тис. грн. з них до державного бюджету надійшло 640,0338 тис. грн.. до районного бюджету надійшло 345,082 тис. грн. Досягнення цілей визначених реформою «Децентралізація влади» неможливе без належного рівня економічного розвитку відповідних територій, їх фінансового забезпечення і достатніх джерел для наповнення місцевих бюджетів. Рівень розвитку території залежить від, інвестиційної привабливості регіону від величини в кладених інвестицій та інвестиційного клімату в регіоні. Так протягом 2014-2018 років в економіку району вкладено 1118,775 млн. грн. капітальних інвестицій. Сільськогосподарські підприємства приймають активну участь у розбудові інфраструктури на селі, створюють нові робочі місця, впроваджуючи проекти націлені на переробку вирощеної продукції так ТОВ Прогрес на території Нагірнянської сільської ради  реалізувало проекти з будівництва млина, олійні, пекарні. Приватним підприємцем Калашником продовжується будівництво теплиць в яких вирощують овочі. Створено додатково 15 робочих місця.

Проводиться робота з впровадження проектів і в суміжніх до сільського господарства галузях. Важливу роль в розвитку економіки відіграють іноземні інвестиції. Залучення коштів іноземних інвесторів сприяє активізації інвестиційного процесу, впровадженню нових технологій, використанню передового зарубіжного досвіду, розвитку малого і середнього бізнесу, в економіку району вкладено 5341,5 тис. дол. США іноземних інвестицій.

У 2018 році розпочали свою діяльність на території Жашківського району два підприємства з іноземним капіталом. – ТОВ Самміт Груп та ТОВ Прайд Індістрі ЛТД, що здійснюють свою діяльність у сфері деревообробної промисловості . Здійснюють виробництво паличок для морозива та заготовок для олівців. Підприємствами з початку року створено 77 додаткових  робочих місця, реалізовано промислової продукції на суму 9096,61 тис. грн..

Реалізація проектів та вкладення інвестицій в економіку району здійснюється не лише за кошти суб’єктів підприємницької діяльності. Залучаються кошти міжнародних організацій та міжнародні грати.

У Сорокотязькій школі реалізовано проект «Реконструкція котельні Сорокотязької ЗОШ з встановленням котла на альтернативних видах палива» за рахунок спів фінансування проекту ПРООН Місцевий розвиток орієнтований на громаду, сільського бюджету та коштів громади.

За рахунок участі у даному проекті «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» відновлено вуличного освітлення у чотирьох населених пунктах району та створено обслуговуючий сільськогосподарський кооператив.

Жашківська ЦРЛ приймаючи участь у проекті Кусаноне покращила матеріальну базу лікарні  УЗД апаратом та гастероендоскопом за рахунок коштів японського уряду.

Проведена робота з освітлення вулиць у нічний час у населених пунктах району на суму 9498,488 тис. грн.», - повідомила Олена Кривошея.

Про це інформують в Жашківській РДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100