реклама

реклама

Державна служба зайнятості України утворена в грудні 1990 року відповідно до Постанови Ради Міністрів Української РСР від 21 грудня 1990 року № 381 задля забезпечення умов для реалізації права громадян на працю, соціального захисту тимчасово непрацюючого населення.

Згідно з наказом Міністерства праці України від 26 грудня 1990 року № 60 існуючі на той час, в регіонах служби працевлаштування були реорганізовані в обласні державні служби зайнятості. Що стосується Черкаської обласної служби зайнятості, то рішення про її створення було прийнято виконавчим комітетом Черкаської обласної ради народних депутатів 25 січня 1991 року. Створено 8 нових районних центрів зайнятості. На базі існуючих в області бюро по працевлаштуванню організовані міськрайонні центри. В Черкаському міському та Тальнівському районному центрах зайнятості були зареєстровані перші безробітні.

фото 1

За 1991 рік 16,3 тис. осіб звернулося до центрів зайнятості з питань працевлаштування, з них 12,5 тис. працевлаштовані.

Того ж року за допомогою Черкаської обласної служби зайнятості працевлаштовано понад 1 000 осіб (400 сімей), переселених із зони радіаційного забруднення Чорнобильської АЕС.

Продовжувався організований набір робітників на відбудову міста Кіровокана в Арменію (після землетрусу). Розроблена перша обласна програма зайнятості.

За 28 років пройдено шлях від офіційного визнання існування безробіття до формування потужної соціальної структури, яка зуміла допомогти тисячам людей.

Розвиток трудового потенціалу регіону – одне з ключових завдань Черкаської обласної служби зайнятості, вирішувати яке можливо лише за тісної співпраці із соціальними партнерами.

Сьогодні служба зайнятості має все необхідне для якісного надання послуг клієнтам. А на час свого створення вона налічувала 33 працівники, з них 6 осіб – керівники, 18 – спеціалісти, 3 – службовці, 6 – робітників.

На цей час кадровий потенціал Черкаської обласної служби зайнятості налічує 480 працівників, які забезпечують надання державних соціальних послуг майже 95 тис. громадян щорічно.

Переважна більшість фахівців Черкаської обласної служби зайнятості мають повну вищу освіту.

Майже 82 % працівників служби зайнятості працюють безпосередньо в центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості.

Служба є молодою не тільки за часом свого існування: середній вік працюючих у службі зайнятості складає 43,4 років.

Служба зайнятості має «жіноче» обличчя – 81,3 відсотки її працівників – жінки. Служба зайнятості може бути прикладом реалізації гендерної політики в регіоні: серед керівників 124 – це жінки.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 ЧСЗ 26.12.2018 06:19
имеет лицо хамства и развода по работе(лишь бы быстрее спихнуть куда либо население) невзирая на половую принадлежность, как впрочем все чиновництво Черкасс.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Гроші 25.12.2018 17:03
"81,3 відсотки її працівників – жінки" - це означає, що в ЧСЗ існує гендерна нерівність щодо чоловіків. Що саме робить керівництво ЧСЗ для її подолання?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100