реклама

реклама

У Смілянську міську раду повернувся працювати старий склад виконкому. Відновили свою роботу заступники міського голови: Олексій Гончаренко, Олександр Риджаніч і Людмила Осейко.

2018-12-20-виконком Про це повідомляє «Сміла.ua».

19 грудня депутати провели 86-ту сесію міської ради. Швидко проголосували за єдине питання порядку денного – про внесення змін до рішення про міський бюджет на 2018 рік. Цим рішенням вони дали зарплату комунальникам, адже працівникам СКП «Комунальник» заборгували виплату платні ще за листопад. Міська рада винна СКП 87 тис. грн за листопад та 510 тис. грн за роботу у першій половині грудня.

Також на сесії офіційно повідомили про повернення до роботи попереднього складу виконкому, який «незаконно вночі» звільнив екс-секретар міської ради Костянтин Синьогуб.

Вже приступили до роботи і заступники міського голови, вони теж є членами виконкому.

Юристи пояснюють, що шостий апеляційний черкаський адмінсуд скасував ухвалу черкаського окружного суду. Цим рішенням скасовано розпуск старого виконкому та обрання нового складу виконкому. Попередній склад виконкому відновлено і автоматично поновлюються заступники міського голови.

Юристи кажуть, що зарплату заступникам не компенсують. Якби вони окремо поновлювались у судах – тоді б їм виплатили відшкодування за час вимушеного прогулу та зарплату. Але наразі їх поновили автоматично, тож це чисто кадрове питання, гроші їм повертати не будуть.

Нагадаємо, Смілянська міська рада 16 листопада минулого року проголосувала за звільнення пана Федоренка з посади секретаря міськради (а відповідно, на той час, і в.о. міського голови).

11 грудня суд першої інстанції визнав це рішення законним.

Віктор Федоренко запам'ятався не лише своїм своєрідним стилем керування (за який його виключили з БПП "Солідарність"), а й нецензурними висловами щодо політика Михайла Саакашвілі.

У квітні було побито смілянського активіста Іллю Слободяника, який раніше мав конфлікт із Віктором Федоренком.

30 серпня Смілянський міськрайонний суд поновив Віктора Федоренка на посаді секретаря міської ради.

27 листопада відбулось судове засідання, на якому міського голову Сміли Олексія Цибка відсторонили від посади. Внаслідок цього місто знову залишилось без мера, і ним керує за посадою секретар міськради.

7 грудня Віктор Федоренко власним розпорядженням звільнив діючого секретаря міської ради Костянтина Синьогуба і призначив себе, відповідно до рішення обласної виконавчої служби.

Разом із паном Синьогубом до керівництва Смілою повернувся й старий склад виконкому.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 хх 22.12.2018 12:43
А що було між 11 грудня і 30 серпня? Два рішення суду першої інстанції, одне визнає законним звільнення, друге поновлює на посаді. Повернулась "спета" команда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100