реклама

реклама

26 грудня за підтримки Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації Черкащина долучилася до Всеукраїнської акції „Естафета єднання“, приуроченої 100-річчю з Дня Соборності України.

3e17a4a91fecaced6639d00a25d5480e_L

Захід має за мету об’єднати дитячі малюнки з усієї України в одну книгу, яка зображує минуле, сьогодення й майбутнє нашої держави, що символізуватиме історію єднання українців.

Естафета дитячих малюнків розпочалася у Фастові 1 грудня, з якого книга вирушила до обласних центрів України і сьогодні прибула до Черкас, де вихованці дитячої художньої школи імені Данила Нарбута працювали над створенням сторінки „Соборна Україна очима дітей“.

DSC_0113

„Сьогодні у заході беруть участь вихованці викладача-методиста Тетяни Сосуліної, – говорить заступник директора з навчально-виховної роботи Черкаської дитячої художньої школи імені Данила Нарбута Анна Алабіна. – Це найкращі учні, які неодноразово займали призові місця у Всеукраїнських, Міжнародних конкурсах та фестивалях. Ідея композиції, яку ми створили – „Черкащина – земля Богдана і Тараса“.

DSC_0097

Черкащани урочисто передадуть „Естафету єднання“ вінничанам, і вона надалі крокуватиме Україною, об’єднуючи усіх громадян країни навколо ідеї єдиної країни.

Захід завершиться 22 січня 2019 року на Соборній площі у Києві.

DSC_0107

Довідково: 9 січня 1918 року Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу.

1 грудня 1918 року Українська Національна Рада та Директорія УНР уклали Передвступний договір про наміри об’єднати населення і території обох утворень в одній державі. А 22 січня 1919 р. відбулося об’єднання УНР і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР).

Про це повідомляє сайт Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100