реклама

реклама

Соснівський райсуд Черкас обмежив журналістам право фотографувати та знімати на відео обличчя підсудних у справі Сергієнка.

Про це повідомляє телеканал "Вікка".

Захисник обвинуваченого в організації злочину щодо Василя Сергієнка напередодні клопотав про розгляд із обмеженим доступом. Зокрема, просили не пускати у стіни Феміди журналістів. Мовляв, засоби масової інформації порушують права тих, хто сидить на лаві підсудних.

Тому адвокати запропонували запровадити акредитацію медійників. Самі ж обвинувачені просили не знімати їхні обличчя. Черкаським журналістам закинули упередженість. Прокурори ж наполягали на відкритості.

Зрештою, право фільмувати обличчя підсудних таки обмежили.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року Василь Сергієнко був побитий і викрадений з двору власного будинку в місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня його тіло було знайдено в 15-ти кілометрах від міста у Виграєвскому лісі з наручниками на руках і слідами жорстоких тортур.

Уже майже рік Феміда розглядає справу за наявності кількох обвинувачених у виконанні злочину й одного – в організації.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Перехожий 30.12.2018 01:54
Видно знають, що їхні харі не в одному місці помічені?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 valmak 29.12.2018 11:27
ЕСПЧ постановил, что журналисты могут вести трансляцию заседания без получения разрешения суда.

ЕСПЧ постановил, что запрет вести онлайн-трансляцию судебного заседания нарушает статью 10 Конвенции о защите прав и основных свобод человека, передает EuroUA.

Соответствующее решение было принято 22 марта 2016 года по делу Pinto Coelho v. Portugal (no. 48718/11). ЕСПЧ признал, что суд нарушил статью 10 Конвенции при назначении заявителю штрафных санкций за то, что журналист транслировал отрывки судебного заседания без получения разрешения суда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100