реклама

реклама

Однією з дієвих форм матеріальної підтримки безробітних, надання можливості постійного закріплення на робочому місці – є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Такі суспільно-корисні роботи сприяють не тільки тимчасовій зайнятості населення але й підвищують мотивацію людини до праці і є реальною можливістю переходу до постійної зайнятості. Для роботодавців організація відповідних робіт дає змогу більш раціонально використовувати робочу силу, оперативно виконувати додаткові обсяги робіт та підібрати робітників на постійне місце роботи.

За цей час відбулися суттєві зміни щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру та залучення до них безробітних: розширення сфери прикладання праці, забезпечення можливості їх організації не тільки на кваліфікованих роботах, але й на тих, що вимагають певної кваліфікації.

Тимч зайн 1

Не так давно серед тимчасової зайнятості домінували роботи з благоустрою населених пунктів, але сьогодні велика увага приділяється і їх соціальній спрямованості – це роботи з оформлення та обробки документів щодо отримання житлових субсидій, соціальний супровід та надання допомоги особам з інвалідністю, людям похилого віку, соціально вразливим верствам населення тощо. Зміни та потреби в суспільстві призводять до переорієнтації видів громадських робіт.

Адже саме громадські роботи мають носити соціальну спрямованість. Тому нагальним питанням є переорієнтація громадських робіт на соціальну сферу, що передбачає  надання соціальних послуг (супровід осіб з інвалідністю по зору, роботи з догляду за громадянами у закладах соціальної сфери, допоміжні роботи у одиноких непрацездатних громадян, надання допомоги учасникам АТО, їх сім'ям (зокрема, заготівля дров).

Загалом за роки діяльності обласної служби зайнятості тимчасову зайнятість було забезпечено для 349 тис. громадян регіону. Цього року в таких роботах взяли участь понад 10,5 тис. осіб.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100