реклама

реклама

У період з 19 по 26 грудня інспекторами Черкаського рибоохоронного патруля викрито 25 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, зафіксовано 20 правопорушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП та два - за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім цього, складено три безгосподарські акта.

12_27_b1

Збитки, завдані рибному господарству, склали 147 531 грн. У правопорушників вилучено 335 кг риби та конфісковано п’ять заборонених знарядь лову.

Для прикладу, 20 грудня до Черкаського рибоохоронного патруля надійшло звернення на телефон «гарячої лінії» щодо незаконного вилову водних біоресурсів у ставку в с. Ягубець Христинівського району. Рибоохоронні патрульні одразу виїхали на зазначене місце правопорушення. В результаті, було затримано громадянина, який шляхом спуску води у ставку в с. Ягубець за допомогою підсаки здійснював вилов водних біоресурсів. Йому вдалось добути 300 кг водних біоресурсів (товстолоб – 97 шт., короп (сазан) – 85 шт., карась – 120 шт., щука – 15 шт., судак – 9 шт., сом – 1 шт., лящ – 2 шт., білий амур – 4 шт., окунь – 2 шт. та плітка – 140 шт.). Збитки за даним фактом становлять 76 194 грн.

Розрахунок збитків за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до Постанови КМУ від 21.11.2011 р.  № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

На місце скоєння правопорушення було викликано працівників слідчо-оперативної групи Христинівського ВП ГУНП в Черкаській області для фіксування факту правопорушення. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Працівниками Черкаського рибоохоронного патруля написано заяву про перешкоджання службовій діяльності.

21 грудня під час проведення рибоохоронної роботи на Кременчуцькому водосховищі інспекторами викрито грубе порушення. Так, близько 20 години затримано двох громадян, які займалися виловом водних біоресурсів в Липівському орнітологічному заказнику.

За допомогою двох рибальських сіток їм вдалось добути 79 екз. судака, вагою 35 кг. Збитки за даним фактом становлять 71 337 грн.

Розрахунок збитків за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до Постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно – заповідний фонд». На винних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Інцидент стався поблизу станції «Панське» Золотоніського району.

На місце скоєння правопорушення було викликано працівників слідчо-оперативної групи Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області для фіксування факту правопорушення. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Черкаський рибоохоронний патруль закликає усіх громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства! Якщо Ви стали свідком незаконного вилову чи збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову - повідомляйте про це на телефони «гарячої лінії»: (093) 000-22-03 та (0472) 31-02-76.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100