реклама

реклама

Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України під час виконання покладених на нього законом завдань щодо забезпечення державного захисту конкуренції у підприємницькій діяльності проводило активну роботу з виявлення та припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Протягом поточного року територіальним відділенням проведено дослідження ринків розподілу природного газу, послуг з приєднання до теплових мереж та організації встановлення індивідуального опалення в будинках, розміщення зовнішньої реклами, послуг, що надаються суб’єктами господарювання фізичним та юридичним особам на території митних постів (зон митного контролю) при здійсненні органами доходів і зборів митних формальностей.

index

Територіальним відділенням протягом 2018 року припинено 30 порушень законодавства про захист економічної конкуренції та дій, які містили ознаки порушення.  З них, за результатами розгляду справ, припинено 11 порушень. Внаслідок внесення адміністративною колегією територіального відділення рекомендацій, припинено 19 дій, що містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Також враховано 41 рекомендацію щодо обмеження монополізму, розвитку підприємництва і конкуренції (ст. 7,17 Закону України «Про Антимонопольний комітет України»).

У поточному році територіальним відділенням  проведено 4 позапланові перевірки суб’єктів господарювання.

Територіальним відділенням опрацьовано 122 проекти  рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування. З числа розглянутих проектів рішень - 114 погоджено територіальним відділенням без зауважень, стосовно 2 проектів внесено зауваження та пропозиції, не погоджено - 6.

За 2018 рік територіальним відділенням на суб’єктів господарювання накладено штрафів на загальну суму 757 267 грн. Загальна сума штрафів та пені, сплачених порушниками законодавства про захист економічної конкуренції протягом 2018 року, склала 1 236 510 грн.

Поряд із прямим поверненням збитків потерпілим, завданих вчиненням порушень конкуренційного законодавства, припинення територіальним відділенням зловживань монопольного становища у вигляді встановлення необґрунтовано завищених цін дозволили  запобігти матеріальним витратам споживачів. Економічний ефект, внаслідок припинення порушень юридичних та фізичних осіб у 2018 році, склав близько   100 млн. грн.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100