реклама

реклама

Напередодні Нового 2019 року до наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завітали представники Національного олімпійського комітету України.

DSC_4881

До університетської книгозбірні гості прибули зі щедрим дарунком — добіркою літератури зі спортивної тематики. Голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Андрій Більда та заслужений тренер України, голова профкому ЧНУ, доцент Анатолій Стеценко, передали книжковий подарунок до фондів наукової бібліотеки. Вони також висловили впевненість у тому, що кожне видання знайде свого читача й буде слугувати підготовці висококваліфікованих фахівців із фізичної культури й спорту, пропаганді здорового способу життя. Подяку пердставникам олімпійського руху за книжковий дарунок висловили проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності професор Сергій Корновенко, директор ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я, доцент Леонід Нечипоренко, директор наукової бібліотеки, доцент Григорій Голиш.

DSC_4857

Участь у заходах також взяли співробітники бібліотеки, викладачі й студенти навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я.

Відтак, на благодійних засадах до бібліотечних фондів передано необхідні для навчально-наукового процесу видання різного типу й обсягу. З-поміж них виділяється своєю ґрунтовністю й змістовим наповненням 5-томна «Енциклопедія олімпійського спорту», в якій подана інформація про глобальні спортивні події від їх першопочатків у античній Елладі до сьогодення (під загальною редакцією В. М. Платонова). Бібліотека отримала унікальні книги, що репрезентують започатковану науковцем НОК Марією Булатовою енциклопедичну серію з олімпійських видів спорту. Цікаво, що книжковий контент тут подано у формі запитань і відповідей, а відтак це видання реалізує не лише інформативну, але й навчальну функцію, і до того ж на інтерактивному рівні. Бібліотека отримала три книги вказаної серії: «Легка атлетика», «Боротьба», «Фехтування». Усі вони вражають не лише своєю всеохопністю, але й чудовим поліграфічним оформленням. Значну інформативну цінність має й «Малий античний Олімпійський словник» І. Попеску.

DSC_4888

Цінними також стали ґрунтовна монографія президента НОК України С. Бубки «Олімпійський спорт у суспільстві: історія розвитку й сучасний стан» та книга В. Коржа й І. Башкіна «Допінг вчора, сьогодні, завтра». Читачі книгозбірні отримали й чудову книгу за авторством С. Бубки та М. Булатової про події першої олімпіади, що відбулася в Києві 1913 року. Документальні нариси з історії виникнення та становлення НОК України містить книга В. Кулика «Олімпійський у серцях вогонь». М. Булатова підготувала низку навчальних посібників (наприклад, «Твій олімпійський путівник», «Твій перший олімпійський путівник», «Ігри олімпіади» тощо), які стануть у пригоді тим, хто навчає й навчається. Навчальну книгу «10 уроків із П’єром де Кубертеном» підготувала й В. Єрмолова, а навчально-практичний посібник «Організація олімпійського руху» — І. Куроченко.

DSC_4906

Читацьку зацікавленість, безперечно, викличе й ілюстрована автобіографія легенди українського спорту С. Бубки (англійською мовою) та літературно-публіцистичне видання М. Сороки. Університетська бібліотека отримала й перший том зібрання творів одного з зачинателів олімпійського руху О. Бутовського, а також збірники статей.

Висловлюючи щиросердну вдячність Національному олімпійському комітету за щедрі книжкові подарунки, колектив наукової бібліотеки запрошує своїх шановних читачів до ознайомлення з цими новими виданнями та сподівається на подальшу плідну співпрацю з НОК України. Враховуючи те, що в ЧНУ навчається чимало іноземних, переважно англомовних студентів, а також функціональну готовність і решти студентів до роботи з літературою іноземіною мовою, Андрій Більда пообіцяв у найближчий час подарувати добірку олімпійських книг англійською.

Про це повідомляє сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100