реклама

реклама

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко) у своєму Різдвяному посланні віруючим розповів про значення жертовної любові Бога до Свого творіння та про жертовність українців.

rozhdestvenskaya-ikona Звернення владики Іоана розміщене на сайті Черкаської єпархії (колишньої УПЦ КП, а тепер ПЦУ).

«Найважливішою істиною нашої віри є сповідання жертовної любові Бога до Свого творіння, любові, що пройшла через прийняття людської плоті і хресну смерть, а також вчення про Ісуса Христа, через Якого Бог навічно з’єднався зі створеною Ним людиною і підніс її через Боговтілення до стану обоження, – написав митрополит Іоан. – Ця істина є основою вирощування в собі також цієї богоподібної якості – жертовності. Наші воїни, волонтери показують таку жертовність, яка є запорукою нашої перемоги над зовнішнім ворогом. Таку ж жертовність продемонстрували ієрархи трьох православних церков в Україні, коли прийшли на об’єднавчий Собор, на якому мала утворитися єдина Православна Церква, і пожертвували тим, що було для них дорогоцінним. Зокрема Святійший Патріарх Філарет відмовився висувати себе кандидатом на посаду предстоятеля Церква, щоб не було перешкод для ієрархів інших церков йти на об’єднання. Перед початком собору було зроблено безпрецедентний з точки зору жертовності крок – ліквідовано саму нашу церкву, УПЦ Київського Патріархату. Також ієрархи УАПЦ провели ліквідацію своєї церкви. Ієрархи з Московського патріархату йшли на собор, знаючи, що будуть опльовані та зневажені своїми колишніми співбратами, які відмовилися від духовної свободи, а вибрали московське рабство в структурі Московського Патріархату».

Митрополит Іоан закликав усіх ієрархів УПЦ Московського патріархату, духовенство і віруючих цієї православної церкви на Черкащині «зробити рішучий крок відриву від Москви та приєднання до новоутвореної Православної Церкви України».

«Двері нашої Церкви відкриті, як відкриті і наші серця назустріч Вам», – наголосив митрополит.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Думка 02.01.2019 19:02
Все дуже вірно сказано, але ще потрібно щоб обряди в новоутвореній церкві проводились безкоштовно, щоб не було ніяких такс і торгівлі. Мають бути лише добровільні пожертвування прихожан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100