реклама
Sucurity Police

реклама

Питання формування перспективного плану розвитку Маньківщини на 2019-2021 роки обговорили наприкінці грудня в районі на засіданні тутешньої Ради регіонального розвитку під головуванням очільника РДА Василя Клименка. Учасники опрацювали основні напрямки розвитку району, відповідно до затвердженого плану, складеного з врахуванням пропозицій об’єднаних територіальних громад, сільських рад та підприємців, які охопили розвиток всіх соціальних сфер.

Пр-e1546587212479

Президентом України поставлено завдання стимулювати громади до визначення нагальних пріоритетів, створення амбітних і грунтовних дорожніх мап розвитку. Наявність таких перспективних планів, із затвердженими громадою проектами і механізмами фінансування в рази підвищить інвестиційні перспективи територій.

– Рада регіонального розвитку – консультативно-дорадчий орган при райдержадміністрації, утворений з метою налагодження ефективної взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та підприємництва, – наголосив голова райдержадміністрації Василь Клименко. – Наше спільне завдання – обговорення та прийняття рішень щодо подальшого розвитку району. Усі громади, шляхом обговорення з жителями кожного населеного пункту, мають визначити свої пріоритети і сформувати перелік першочергових об’єктів, які будуть реалізовуватися. Рада регіонального розвитку має стати місцем обговорення та прийняття рішень щодо подальшого розвитку району та створення сприятливих умов для залучення інвестицій.

Також він зауважив, що в районі вдалося здійснити чимало позитивних змін у багатьох галузях.

Серед пріоритетних напрямів розвитку району – промоція ресурсних можливостей району та відновлення роботи промислових підприємств, або створення нових на базі існуючих виробничих потужностей, ефективне використання земельних ресурсів, забезпечення продовольчої безпеки, розвиток переробної промисловості, розвиток садівництва та вирощування плодово-ягідних культур, оновлення виробничих потужностей підприємств, з використанням сучасного енергоефективного обладнання, розвиток сучасних форм кооперації у сільських населених пунктах.

Упродовж 2019-2021 років планується реалізація таких основних проектів у сфері житлово-комунального господарства: Будівництво водозабірних свердловин в смт Маньківка; реконструкція водопровідної мережі в смт Маньківка; нове будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини та водонапірної башти в с. Поташ; будівництво мереж водопостачання в с. Іваньки Маньківського району та ін.

При реалізації  всіх важливих проектів і програм не обійтися без фінансування. Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Світлана Самойленко надала пропозиції щодо ключових завдань у збільшенні надходжень до місцевих бюджетів. Серед них – ведення роботи з детінізації заробітної плати, дотримання гарантій в оплаті праці та погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах району. Першочерговими завданнями, які необхідно вирішувати вже сьогодні, Світлана Михайлівна назвала проблему легалізації землі, проведення повної інвентаризації землі та запровадження обліку орендарів. Також, забезпечення ефективної роботи з сільгоспвиробниками щодо збільшення розміру ставок орендної плати за орендовані паї до 12% грошової оцінки землі.

У районі прийнято всі місцеві бюджети. Також сьогодні формується база додаткового фінансового ресурсу на наступний рік у вигляді вільного залишку. Тому і всі проекти, що будуть реалізовуватися в районі мають бути імплементовані у бюджеті 2019 року. По об’єктах, що потребують реалізації протягом декількох років, мають бути визначені чіткі перспективи їх реалізації.

Підбиваючи підсумки Ради регіонального розвитку голова райдержадміністрації зазначив, що всім присутнім в залі є над чим працювати, щоб забезпечити сталий розвиток району у найближчі 2019-2021 роки та вирішувати першочергові завдання та проблеми, які актуальні для жителів та громад району.

Про це повідомляє прес-служба Маньківської РДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100