реклама

реклама

У Катеринополі батьки 13-річної школярки звинуватили вчительку історії у побитті їхньої доньки. Конфлікт стався перед канікулами, 27 грудня. Викладач намагалась забрати у восьмикласниці її власний блокнот, бо запідозрила ту в переписці з однокласницею. В бійці нібито вирвала жмут волосся з голови учениці.

24_main_new.1534164202

Про це пише журналіст Сергій Радченко у номері газети «Вечірні Черкаси» від 9 січня.

– Ця вчителька є класним керівником моєї доньки, – розповідає батько дівчини Сергій Слищенко. Раніше працював слідчим у поліції. – 27 числа, коли педагог виставляла оцінки в табелі, Кіра помітила, як вона зневажливо відкинула її табель на інший бік столу. Поцікавилась, чому та так ставиться до неї. Перекинулися словами, й донька написала подрузі записку про інцидент. Учителька це побачила, підбігла до них й вимагала віддати папірець. Класний керівник озвіріла й почала силоміць видирати блокнот, бо подумала, що та записка в блокноті. Викрутила Кірі руку й схопила за коси. Відірвала жмут волосся. Зупинили її діти. Почали кричати до викладачки, мовляв, що ви робите.

Після уроку школярка пішла до директора скаржитися на дії освітянки.

– Дружина теж одразу прийшла до школи, аби розібратися в ситуації, – продовжує Сергій. – Учителька вела себе нахабно і відхрещувалась від того, що сталося. Сказала: «Якщо ви надумаєте на мене скаржитися і мене звільнять із роботи, я закопаю вас і ваших дітей». Ці слова сказала в присутності директора школи. Він стояв і просто слухав.

Від рук вчительки нібито постраждав також однокласник дівчини. У нього вона намагалась забрати телефон. При цьому подряпала хлопця нігтями і підбила ліктем око.

– Олена Анатоліївна попросила дітей сховати мобільні телефони, щоб ті їх не відволікали від навчання. Усі сховали, – говорить мати хлопця Тетяна Орєхова. – Під кінець уроку Едик його витягнув подивитись, котра година. Учителька це помітила й вирішила забрати в нього телефон силою. У результаті – у сина подряпини на руці й легенький синяк під оком від ліктя вчительки. Думаю, ніхто не має права бити мого сина. Можна було викликати директора. Якось владнати ситуацію мирним шляхом.

Обоє батьків вже написали заяву до поліції й звернення до місцевого управління освіти. Під ним зібрали підписи від 14 інших батьків. Вимагають звільнення викладачки. У відомстві пообіцяли розпочати службове розслідування. Директор школи Юрій Гончар теж отримав звернення.

– Звернення отримав, тому буду розбиратися, – коментує Гончар. – Раніше теж траплялися конфлікти з цією вчительку, але без звинувачень у побитті. Слова про «закопаю» дійсно звучали від неї. Намагався їх примирити, але нічого не вийшло. Та батьки захотіли продовжити цю ситуацію.

Обвинувачена вчителька на телефонні дзвінки від журналіста не відповідає.

Поліція вже відкрила провадження за підозрою в нанесенні побоїв. Інші батьки однокласників постраждалих пообіцяли свідчити проти скандальної освітянки.

Заставочне фото: https://ukr.segodnya.ua

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Також перехожий 10.01.2019 22:27
Цитую Перехожий:
Складається враження, що чим більший стаж, тим сильніше "зносить дах" так званим педагогам. Цікаво вони медогляд проходять перед початком навчального року, в
тому числі психіатра, чи тестують їх психологи відділу освіти? Тести Кеттела, Люшера чи інші.

окремим батькам учнів також доречно було б довідку від психіатра подавати перед кожним першим вересням, а то так "дах зносить" куди тим вчителям зі стажем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Перехожий 10.01.2019 20:51
Складається враження, що чим більший стаж, тим сильніше "зносить дах" так званим педагогам. Цікаво вони медогляд проходять перед початком навчального року, в
тому числі психіатра, чи тестують їх психологи відділу освіти? Тести Кеттела, Люшера чи інші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100