реклама
Sucurity Police

реклама

У ході інспекційного відвідування інспекторами праці Управління Держпраці у Черкаській області встановлено, що товариством з обмеженою відповідальністю допущено до виконання трудових функцій операторів телекомунікаційних послуг п'ять осіб без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням, та повідомлення територіального органу Державної фіскальної служби за місцем обліку його як платника єдиного податку, чим порушено вимоги ч.ч. 1, 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України.

На підставі акту інспекційного відвідування посадовою особою Управління винесено постанову, якою на підприємство накладено штраф у розмірі 558 450 грн.

Товариство оскаржило постанову у судовому порядку. Свої вимоги обґрунтовувало, зокрема, тим, що вказані особи на час здійснення інспекційного відвідування перебували на навчанні на підставі договорів про надання інформаційно-консультативних послуг.

Черкаським окружним адміністративним судом 28 листопада 2018 року ухвалено рішення, яким у задоволенні позову товариству відмовлено повністю. Суд дійшов висновку, що Управлінням належними доказами доведено факт допуску працівників до роботи та факт виконання ними трудових функцій операторів телекомунікаційних послуг без укладення трудових договорів, у зв’язку з чим постанову про накладення штрафу визнано правомірною.

З текстом рішення суду можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/78464204

Держпраці наголошує, що за порушення законодавства про працю згідно з абзацом другим частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Станом на 01.01.2019 мінімальна заробітна плата становить 4 173 грн, тобто при вчинені роботодавцем вказаного правопорушення у 2019 році сума штрафних санкцій становитиме 125 190 грн за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100