реклама

реклама

У зв’язку з прогнозованим погіршенням погодних умов, підрядні організації підготували спецтехніку та власні сили, необхідні для забезпечення безперебійного та безпечних умов руху транспорту автодорогами державного значення у період 10-11 січня, а також поповнено запаси протиожеледних матеріалів.

49899892_328599624409446_2393402153835167744_n

Вся спецтехніка знаходиться у справному стані, Черкащина повністю забезпечена паливно-мастильними матеріалами та протиожеледною сумішшю. Техніка підрядних організацій та штаб Служби автодоріг області наразі працюють цілодобово.

За повідомленням Черкаського обласного центру з гідрометеорології, вже сьогодні ввечері очікується сніг із переходом у мокрий сніг, та посилення вітру до 15 м/с, подекуди слабка хуртовина, слабка ожеледь та налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Нічні температури 4..9 морозу.

Вдень 11 січня опади посиляться, а у південних районах області – зокрема Чигиринському, Кам’янському і прилеглих районах, прогнозуються значні опади, слабкі ожеледні явища, місцями по області пориви вітру 15-20 м/с. Денні температури повітря становитимуть -1…-6 морозу.

За цей період приріст снігового покриву по області може скласти від 5 до 15 см, найбільше знову ж таки у південних районах області.

Такі ускладнення погодних умов відповідають І рівню загрози «жовтий» та може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

В ніч на суботу циклон покине територію України, атмосферні явища ослабнуть, погода дещо стабілізується, проте вночі 12 січня морози сягатимуть -11..-16, ожеледиця на дорогах збережеться.

У період негоди, просимо водіїв великовагового транспорту, по можливості обмежити пересування автомобільними дорогами та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту.

Працівники Служби автомобільних доріг у Черкаській області та дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду патрульними обстеженнями та за допомогою 12 камер відеоспостереження.

Зважаючи на ускладнення погодних умов, Служба автомобільних доріг у Черкаській області закликає водіїв утриматися від поїздок на час негоди для надання можливості роботи снігоприбиральної техніки та не створювати заторів на автодорогах.

Прес-служба САД у Черкаській області

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Пришийкобиліхвіст. 10.01.2019 23:27
Може і готові , області. Але не Чигиринського району.Вони ще не розчистили трасу на Чигирин з минулого снігопаду.Лід на трасі, одноколійний рух з реверсом подекуди зустрічних, їдеш як у тунелі.Аварійних моментів , особливо поночі, море. А якщо хтось уб"ється на такій дорозі, то чи посадять начавтодора району?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100