реклама

реклама

Лауреатів Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка відзначили на Черкащині. Дипломи переможцям вручив заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв на літературно-мистецькому вечорі «Чуття великої любові» з нагоди 84-х роковин з дня народження уславленого земляка.

DSC0895

Премію традиційно вручають у двох номінаціях: «За найкращу першу поетичну збірку» і «За найкращий художній твір» (поезія, проза, драма). Отримати таку літературну відзнаку можуть не тільки митці з Черкащини, а й з усієї України.

DSC0930

– Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя – ці слова Василя Симоненка завжди будуть актуальними для кожної свідомої людини, – зауважив Костянтин Омаргалієв, вітаючи присутніх на святі. – Сьогодні ми відзначаємо вже 84-ту річницю з дня народження нашого уславленого земляка. Черкащани щасливі тим, що є його земляками. Його ім’я гордо носять заклади освіти та культури, а поезія й досі збурює емоції в душах. Приємно, що ми з року в рік відзначаємо продовжувачів симоненкових традицій – письменників та поетів. І саме Черкащина єднає у ці різдвяні дні кращих у цій царині.

DSC0922

Цього року кращим поетичним дебютом стала збірка «Еволюція на граніті» Сергія Сіваченка із смт Хорошів Житомирської області.

DSC0919

Лауреатом у номінації «За найкращий художній твір» стала черкаська поетеса Людмила Тараненко.

DSC0936

Прес-служба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100