реклама

реклама

На майбутніх вихідних варто очікувати цінових стрибків та відсутності деяких продуктів. Ніяких теорій змови – тільки погода. Про це на своїй сторінці у "Facebook" повідомив генеральний директор у Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Ми вже це спостерігали минулого тижня, коли температура різко знизилася, а дороги засипало снігом. Через неможливість доставити продукти вчасно вже зараз відбуваються цінові стрибки. Так, картопля наприкінці грудня коштувала в Києві від 7-8 грн. за кілограм. Зараз кілограм вже стартує від 10 грн., а іноді доходить навіть до 20 грн.

49787295_2263768370504493_1596162202568491008_n

І хоча прогнози Асоціації постачальників торговельних мереж передбачали зростання її вартості, але цей стрибок більше пов'язаний із тим, що частина людей і господарств або не хоче продавати її, щоб не зіпсувати, а інші не можуть вчасно довести через складні погодні умови, особливо в сільській місцевості.

У групу ризику, ціна на які може сильно зрости на вихідні, потрапляють овочі, а саме картопля, морква, буряк, усі види капусти та цибулі, вітчизняні помідори; зелень: петрушка, кріп, шпинат, усі салати; гриби, яблука та груші.

У першу чергу дефіцит може виникнути на ринках, але може зачепити й окремі магазини, особливо в регіонах, де прогнозується погіршення погоди, а саме в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях.

Також морози будуть впливати й на ціноутворення в більш значній перспективі. Витрати на тепло будуть закладатись у собівартість продукції, що буде потрохи підвищувати вартість продукції доброї якості.

У той же час на ринку буде з’являтись велика кількість овочів та фруктів, які постраждали від низької температури та втратила зовнішній вигляд, або швидко псуються. Їх вартість буде помірно невисокою, але відповідатиме якості.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 1972 13.01.2019 13:00
В этом году, на кофейных плантациях Южной Америки случились не хилые заморозки. И много их повымёрзло. На момент этой непогоды, 200 грамовая металлическая банка, действительно кофе, стоила 1 руб. Партия и правительство с прискорбием сообщили, что в связи с непогодой, на него вынужденно будет поднята цена. Как только плантации восстановят, цены тотчас же вернут взад. Те морозы уже стали историей, которую кофеманы только и помнят. Но цена на кофе не только в заду так и осталась, но и стала расти с завидным постоянством. Аналогичная история с ценой бензина. Цена нефти за бочку сегодня вдвое меньше той, при которой бензин имел ту же цену, что и сегодня. Теперь вот и с овощами аналогичная история. Далі буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100