реклама

реклама

Із 1 січня 2019 року розпочнеться процес монетизації субсидій на житлово-комунальні послуги, який проходитиме протягом року в три етапи. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало на вранішній нараді в облдержадміністрації.

7___228_650x410_1_650x410

З січня стартує не монетизація, а лише підготовка і прийняття нормативних актів і відкриття особових рахунків в банках для субсидіантів. Оскільки одержувачів держдопомоги досить багато, то до 1 травня обіцяють відкрити рахунки лише тим, хто звернувся за субсидією вперше.

– Банк буде інформувати смс-повідомленням, скільки людині залишилося платити за комунальні платежі. А вже з 1 травня монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію багато років. А в нас в області таких родин понад 179 тисяч, – зазначив Руслан Чикало. –  Їм необхідно буде звернутися до органів соціального захисту населення з новим пакетом документів.

І тільки на третьому етапі, який обіцяють закінчити до 1 жовтня 2019 р., монетизація компослуг дійде до всіх, хто її потребує. Коли отримувачі субсидій за результатами опалювального сезону отримають готівку – це буде все, що було заощаджено ними протягом зими.

– Органи соціального захисту будуть щоденно подавати інформацію на міністерство соцполітики з призначенням тих людей, хто звертається за субсидіями. На 5 число кожного місяця підбиватиметься звіт. У тому випадку, коли при призначенні субсидії будуть помилки, то той район чи місто в цьому періоді не будуть профінансовані. Тож звернуся до керівників соцзахисту більш відповідально ставитися до документів, – зазначив доповідач.

Цьогоріч також впроваджено новий вид допомоги: допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною. Тобто дитина, яка ще на сьогодні не має інвалідності, матиме допомогу, яка виплачуватиметься законному представнику в тому мінімумі як для осіб, що втратили працездатність.

У рамках змін на органи соціального захисту населення покладене додаткове навантаження. Також фахівці повинні будуть нараховувати  виплату компенсації для придбання належного житла учасникам АТО, вимушеним переселенцям, афганцям.

– Збільшення навантаження на органи соцзахисту призводить до великої плинності кадрів в районних управліннях, – сказав Руслан Чикало. – Тож прошу не допустити зменшення кадрової чисельності працівників підрозділів і вирішити питання про їх належне матеріальне забезпечення.

реклама

Коментарі  

 
+8 #3 ченчик 14.01.2019 16:38
Вже монетизували проїзд в транспорті з 1 липня................................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Дональд Трамп 14.01.2019 13:36
Цитую Олексій:
Бред

Не бред,а очередная циничная на***ка-концов уже точно не найдешь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 Олексій 14.01.2019 12:34
Бред
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100