реклама

реклама

Про підготовку Стратегії розвитку Черкаської області  до 2027 року, з урахуванням SMART-спеціалізації, стало відомо під час прес-конференції у Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

IMG_20190116_145613

За словами Сергія Слинька, директора Черкаського ЦРМС (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону),Черкаська області стала однією з перших в Україні, яка долучилася до розробки Стратегії розвитку на принципах smart-спеціалізації. Сьогодні це одна з 3 областей України, які є на карті ЄС щодо розвитку таких стратегій (http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/). Наразі Черкащина розпочинає підготовку, по суті, найважливішого для неї документу, за яким житиме найближчі роки. І вкрай важливо, що стратегії розвитку об’єднаних територіальних громад буде синхронізовано із загальною стратегією розвитку Черкащини.

Як зазначив заступник  директора Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Сергій Даниленко, розробка Стратегії буде здійснюватися з урахуванням принципів SMART-спеціалізації – новітнього підходу, що передбачає визначення окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал (з урахуванням конкурентних переваг регіону) та сприяють трансформації секторів економіки в більш ефективні. Наразі формується робоча група з розробки Стратегії, її завдання включатимуть обговорення та надання пропозицій до змісту і структури Стратегії, проведення SWOT-аналізу, а також визначення і вибір стратегічних, операційних цілей та завдань Стратегії. За словами Сергія Даниленка, сьогодні влада запрошує до розробки Стратегії всіх бажаючих – бо особливістю нового документу стане тісне поєднання у його створенні зусиль влади, громади, бізнесу та науки.

Про європейські практики та вітчизняні реалії SMART-спеціалізації розповів радник з питань регіонального розвитку Черкаського ЦРМС Григорій Перерва.  Він відзначив необхідність вивчення європейського досвіду стратегування, але підкреслив важливість пошуку власної унікальності Черкаської області.

За його словами, нова Стратегія базується на інноваційній основі. Виконання цієї вимоги дозволяє розвинути в області такі напрями розвитку, які будуть вигідно відрізняти її від інших регіонів України. Додатковим бонусом є можливість долучитися до європейських структурованих фондів, фінансування з яких доступно лише для регіонів зі smart-спеціалізацією.

Дорожню карту підготовки Стратегії розвитку області присутнім представила директор Черкаської Агенції Регіонального Розвитку Любов Ропало. Вона відзначила важливість співпраці громади, бізнесу, науки та влади в питанні підготовки Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2027 р. з урахуванням SMART-спеціалізації. За її словами, робота над таким документом триває близько 11 місяців і включає 8 етапів. Дуже важливо сформувати якісну робочу групу, здатну генерувати нові ідеї і активно долучитися до процесу стратегування на всіх етапах.

***

У разі виникнення додаткових питань щодо розробки Стратегії розвитку Черкащини можна звернутись у Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА. Контактна особа – Кучевський Антон Андрійович - (0472) 33-55-96, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Сканер 19.01.2019 17:23
Скільки вже цих "стратегій" розроблялося і на цих розробляннях зароблялися гроші. В усіх областях вони як близнята. А саме головне, що ніхто навіть не брався за їх виконання. Це факт. Так, що "Дайош чергову стратегію!" і бабки за її розробку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100