реклама

реклама

Про інклюзивну освіту Петро Порошенко чує кожний вечір і кожний ранок. З інформацією про інклюзію він засинає і з нею ж встає. Це тому, що дружина Президента Марина Анатоліївна вже кілька років займається розвитком у нашій країні такого типу освіти.

10

Про це Петро Олексійович розповів, відповідаючи на запитання директора нещодавно створеного Інклюзивно-ресурсного центру Чорнобаївської райради Аллою Гуназою під час зустрічі з громадськістю в Чорнобаї минулої п’ятниці.

Інклюзивний підхід має зробити можливим навчання дітей з особливими освітніми потребами у звичайних навчальних закладах разом із іншими їхніми однолітками. Інклюзивно-ресурсні центри покликані допомагати дітям, батькам та освітнім закладам інтегрувати дітей з інвалідністю у загальний освітній процес. В чорнобаївському центрі перебуває близько 50 дітей з інвалідністю, ще ста дітям тут надають періодичну допомогу.

– Три з половиною роки тому ми нічого не знали про інклюзію. Я теж нічого не знав. А потім за це взялася перша леді, моя дружина, – розповів Президент. – І я вже три з половиною роки з цією інклюзією лягаю і встаю з нею. Сьогодні світ розкрив свої двері для 800 тисяч українських дітей з особливими потребами, які до цього жили в чотирьох стінах. І діти стали щасливими, вони змалечку навчаються жити у суспільстві. А світ навчається жити разом із ними.

Зі свого боку Алла Гуназа розповіла, що в інклюзивно-ресурсних центрах є великий брак фахівців.

– І це є великою проблемою, – сказала вона в розмові з Петром Порошенком. – Чи не можна це питання розв’язати на державному рівні? Було б добре, якби фахівці з інклюзії здобували другу вищу освіту за рахунок державних коштів.

– Я повністю це підтримую. Взагалі я вважаю, що повинна бути спеціальна допомога тим, хто працює із дітьми з особливими потребами, – сказав Порошенко.

Він попросив помічників занотувати порушену проблему з тим, щоб згодом вийти із відповідною пропозицією в Уряд. Але потім змінив свою думку.

– А, ні. Я скажу Марині, і вона все вирішить, – з усмішкою сказав Порошенко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Попрошу делать взносы! 21.01.2019 13:44
Пётр Алексеевич вынул из бокового кармана удостоверение президента и квитанционную книжку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Маринин изменщик 21.01.2019 13:29
Хорошая дева Инклюзия
В него у Петривцях живёт
Он с именем этим ложится
И с именем этим встаёт
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100