реклама

реклама

Верховна Рада в четвер, 7 лютого, прийняла закон про зміну Конституції щодо зовнішньополітичного курсу України на вступ до Євросоюзу і НАТО. За відповідне рішення проголосували 334 нардепи.

2275271

Як повідомляє Кореспондент.net, законопроектом №9037 пропонується внести до Конституції зміни преамбули, трьох статей і перехідних положень щодо стратегічного курсу України на набуття членства в Європейському Союзі і в НАТО.

Зокрема, абзац п'ятий преамбули після слів «громадянської злагоди на землі України» доповнити словами «та підтверджуючи європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України».

Пункт 5 частини першої статті 85 пропонується викласти в такій редакції: «визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору».

Статтю 102 пропонують доповнити частиною третьою, згідно з якою «Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору»".

Статтю 116 планують доповнити пунктом 11: «забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору».

Народні депутати-мажоритарники, представники Черкаської області голосували так: Олег Петренко – «за», Володимир Зубик – не голосував, Геннадій Бобов – не голосував, Владислав Голуб – «за», Сергій Рудик – «за», Валентин Ничипоренко – відсутній, Антон Яценко – «за».

Нагадаємо, у березні 2018 року Петро Порошенко заявляв, що Україна може вступити в ЄС через декілька років. Глава держави розпорядився внести поправки в Конституцію України, які закріплять прагнення країни увійти в НАТО і ЄС.

У вересні Президент вніс до Ради проект конституційних поправок щодо євроінтеграції України.

реклама

Коментарі  

 
-6 #7 Volodymyr Rebel 07.02.2019 20:27
Цитую Антон:
Уроды ! нато НЕТ!

А чого? Хай буде - це ж НАДІЙНИЙ захист від ворожої до нас Імперії Зла!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #6 Volodymyr Rebel 07.02.2019 19:56
Я ще з часів розвалу срср в числі перших і руками,і ногами і всіма їншими своїми членами голосував за ЄС та НАТО,і от нарешті,Слава Богу, вся країна прокинулась!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Дід МаЗай 07.02.2019 17:13
А чого до купи, шоб два раза не вставать, ще долляр по 8 не проголосували?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 А Зубик не может садится 07.02.2019 17:06
Шоб голосовать. У него пукан рвёт и он пользуясь моментом перенаправляет весь газ в село Тиньки. Как и обещал.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #3 Антон 07.02.2019 17:05
Уроды ! нато НЕТ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Ден 07.02.2019 17:01
В Англии политики хотят выйти из ЕС, но Англию не отпускают, в Украине политики хотят войти в ЕС, но Украину туда не берут. Вопрос для эрудитов: политики какой страны умнее?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 007 07.02.2019 16:31
Цирк. Нас ні ЄС, ні НАТО і бачити в себе не хочуть, а ми одно голосуємо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100