реклама

реклама

Держекоінспекція пропонує новоствореним об’єднаним територіальним громадам запровадити посади «екологічних шерифів», повідомляють в Управлінні екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області, пише "Діловий регіон".

1549277387_maxresdefault

Однією з головних причин екологічних порушень є вкрай низька екологічна свідомість населення, а стан навчання і виховання в переважній більшості навчальних заходів всіх рівнів не відповідає вимогам сьогодення.

Концепцією реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища передбачено передачу місцевим громадам окремих функцій з нагляду (контролю) (за зеленими насадженнями, засміченням землі, полюванням, а також контроль за додержанням режиму об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, боротьба з браконьєрством).

Тобто, не чекаючи допоки в найвіддаленіші місця приїде з перевіркою держінспектор – еколог громада може обирати на сесіях сільських та міських рад надійних помічників ”екологічних шерифів”.

Громадським інспектором може бути особа, яка:

· є громадянином України,

· досягла 18 років,

· має досвід природоохоронної роботи,

· пройшла співбесіду в органах Держекоінспекції з питань попередньої природоохоронної роботи та знань основ природоохоронного законодавства.

Призначені громадські інспектори отримують посвідчення встановленого зразка, що підтверджують їх повноваження.  Термін дії посвідчення – 1 рік, який щорічно продовжується за результатами оцінки щорічного звіту громадського інспектора про виконану роботу.

Детальніше можна ознайомитись з правами та обов’язками громадських інспекторів тут https://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0276-02

Громадські інспектори мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення при виявленні порушень природоохоронного законодавства, відповідальність за які передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, і подавати їх відповідному органу Держекоінспекції для притягнення винних до відповідальності.

Для відповідного забезпечення здійснення громадського природоохоронного контролю Державна екологічна інспекція Центрального округу готова забезпечити допомогу в навчанні та подальшому виконанні природоохоронних функцій майбутніх ”екологічних шерифів” на підконтрольних територіях.

За додатковою інформацією просимо звертатись до Державної екологічної інспекції Центрального округу за адресою: місто Черкаси, вул. Вернигори,17 (тел. (047) 263-09-18).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 А скажите 11.02.2019 22:21
кожанку и парабеллум давать будут?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100