реклама
Sucurity Police

реклама

13 лютого у черкаському кінотеатрі «Україна» відбувся безкоштовний показ фільму «Чорний Козак».
Перед показом фільму до присутніх звернулися режисер кінострічки Владислав Чабанюк і виконавчий директор проекту Микола Кулик.

До слова, Микола Кулик - колишній вчитель фізики й інформатики. Обоє чоловіків починали роботу просто на ентузіазмі, знімаючи каороткометражки. А цей фільм називають знятим народною толокою.

- Маємо народний фільм. У зйомках взяли участь близько півтисячі людей із єдиною професійною акторкою в головній ролі – Мариною Юрчак. Фільм пройшов в 82 кінотеатрах України . Цей проект об'єднав 500 осіб, це і письменники, композитори, музиканти , жителі кількох сіл, сільські діти, залучали до зйомки десятки коней… - каже Микола.

Ідейні натхненники фільму розповіли, що над стрічкою працювали з 2008 року. Відрадно, що частини фільму знімали й на Черкащині – у селах Легедзине та Вереміївка Тальнівського і Чорнобаївського районів відповідно, поблизу уманського дендропарку «Софіївка».

DSC_0376

Владислав Чабанюк каже, що починалося все з аматорської студії, але в процесі роботи познайомилися з багатьма кіно професіоналами.

– Спочатку в нас було 10 тис грн. Мета була - зробити повноцінний фільм без грошей. Фільм повністю змонтований в селі. За основу взяли казку уманського казкаря «Сашка Лірника».Було важко коли ми розуміли шо ми фільм не закінчимо. Знімали десятьма камерами в різних форматах. Я як історик хотів зануритись в минуле, намагався відчути його. І ми не маємо голівудських ефектів. Та хотіли просто, щоб люди в кадрі були органічними, - сказав Чабанюк.

Автори кінопроекту подякували Наталії Осипенко та Вікторії Феофіловій за допомогу й небайдужість у втіленні ідеї безкоштовного показу фільму в Черкасах і повідомили, що всі кошти від прокату «Чорного Козака» з початку його виходу в прокат з 25 жовтня минулого року йдуть на допомогу українським бійцям, зокрема, на протез захиснику України Дмитрові Краслянському, пораненому в боях на Савур-Могилі.

DSC_0403

Після показу фільму всі бажаючі мали змогу зробити власний внесок у цю благородну справу – надати фінансову допомогу в спеціальний контейнер.

Сюжет фільму:

Події розгортаються в ХVII столітті в українському селі. Ганна залишилась без чоловіка, бо той пішов на війну і там загинув. Тепер вона сама господарює та виховує маленьку доньку. Від допомоги залицяльників жінка завжди відмовлялась. Та почали відбуватись дивні речі – щоночі хтось допомагає їй по господарству, виконуючи найтяжчу чоловічу роботу. Звернувшись до місцевої ворожки вдалося з’ясувати, що це Чорний Козак, якого прокляли і він ніколи не бачитиме сонячного світла.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100