реклама
Sucurity Police

реклама

В області продовжують роботу з утворення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Наразі 117 родин області є прийомними. Тут виховують 210 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, діє 41 дитячий будинок сімейного типу, де проживають 298 дітей.

DSC0132

Лише минулого року у зазначені форми сімейного виховання влаштували 71 дитину, створили 6 нових прийомних родин, розповіла на колегії, яка відбулася днями під головуванням очільника області Олександра Вельбівця, начальник служби у справах дітей Оксана Покатілова.

Зокрема, три прийомні родини минулоріч з’явилися у Черкаському районі та по одній у Кам’янському, Уманському і Христинівському районах. По одному дитячому будинку сімейного типу почали працювати у Черкасах, Кам’янському, Уманському та Христинівському районах. Загалом на утримання дітей у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу минулоріч з державного бюджету виплачено 27,4 млн грн.

DSC0136

– Розвиток сімейних форм виховання – це напрям державної політики, тож реформа із запровадження цих форм незворотня, – наголосила Оксана Покатілова. – Ми з року в рік не полишаємо активної роботи, аби влаштувати дітей у прийомні родини. Допомагають нам й іноземні партнери. Так, приміром, другий рік поспіль співпрацюємо з благодійним фондом «Міст у життя». Їхнім коштом у Черкасах побудовані два двоповерхові будинки для родин, які виявили бажання створити ДБСТ. Наразі найбільша кількість прийомних родин у Христинівському, Кам’янському районах, а також Золотоноші та Черкасах. Найбільше дитячих будинків сімейного типу також в обласному центрі, Золотоніщині, Жашківщині та Катеринопільщині.

Водночас, за підсумками року, в області спостерігається брак родин, готових взяти на виховання посиротілих дітей. В області є 6 територій, де протягом багатьох років (Канів, Умань, Городищенський, Смілянський, Чигиринський та Чорнобаївський райони) не створюються ДБСТ. А у трьох районах області: Канівському, Катеринопільському та Маньківському – відсутні прийомні родини.

Прес-служба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100