реклама

реклама

21 лютого в стінах Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького провели науково-практичний стіл «Сучасна українська школа в контексті ідей Олександра Захаренка», де презентували нову збірку його творів. Видали перший том книги під назвою «Олександр Захаренко. Вибрані педагогічні твори» за кошти з фонду міського голови.

Перед початком заходу Анатолій Бондаренко, його заступник Ігор Волошин разом із науковцями й викладачами поклали квіти до барельєфу засновника відомої в Україні авторської школи в селі Сахнівка Корсунь-Шевченківського району Олександра Захаренка. Саме в цьому корпусі, де відбулася презентація книги, свого часу навчався педагог-новатор.

IMG_6420_1

Участь у відкритті науково-практичного столу взяв і міський голова. Він наголосив, що спадщина Олександра Захаренка має вивчатися та бути гідно поцінована нашими освітянами. Оскільки багато методик західних шкіл базуються на досвіді й творчих напрацювань українських педагогів, таких як Олександр Захаренко, Антон Макаренко та Василь Сухомлинський.

– Ми й надалі підтримуватимемо й сприятимемо виданню книг, які популяризують спадщину українських педагогів. Аби наше майбутнє покоління зростало освіченим і патріотичним, – сказав Анатолій Бондаренко.

Усі праці Захаренка в збірці виклали в хронологічному порядку. У перший том увійшли твори написані із середини 70-х до середини 80 років.

Про це пише сайт Черкаської міськради

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Гроші 22.02.2019 06:35
Не часто міського голову можна побачити на таких заходах. Навіть дивно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Пресс-секретариат 21.02.2019 21:21
Вельбивця уполномочен заявить, что губернатор, узнав о этом событии, уже на следующей изьявил желание лично посетить Сахновку, познакомиться с педагогом-новатором и вручить ему одну из своих икон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100