реклама

реклама

Друге видання масштабного краєзнавчого проекту презентуватимуть у Золотоноші в Будинку школяра 20 березня. Перший тираж відомої у місті книги «Подорож Златокраєм» вийшов друком ще у 2008 році. Нині ж вона значно доповнена, осучаснена й виправлена.

51304354_2385375891695731_587457603747971072_n Про це інформує «Золотоноша як на долоні» з посиланням на громадсько-політичну газету «Златокрай».

Створена книга на основі архівних матеріалів, мемуарів, спогадів старожилів та інформації владних структур. Присвячена 95-річчю району та світлій пам’яті місцевого краєзнавця Михайла Пономаренка. Автори – директор наукової бібліотеки імені Максимовича Черкаського національного університету, доцент і почесний краєзнавець України Григорій Голиш, а також доцент ЧНУ Лариса Лисиця.

Чільне місце у виданні займає розділ «Серце Златокраю», що розповідає про минувшину та сьогодення Золотоноші. За словами члена редакційної ради книги Віталія Побиванця, за 10 років наше місто стало набагато красивішим, охайнішим, з’явилися нові підприємства, активізувалося культурне життя.

– Багато жителів порадували своїми досягненнями в науці, культурі, літературі, трудових звершеннях. На жаль, війна забрала кращих наших земляків. Та багато з воїнів  показали себе справжніми героями на цій війні, отримали урядові нагороди. Золотонісці об’єдналися навколо спільної біди і активно допомагають захисникам, які знаходяться на передовій.

На презентацію золотонісців запрошують 20 березня до Будинку дитячої та юнацької творчості. Відбудеться захід о 14:00.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100