реклама

реклама

52331977_2005918186192205_907067844187914240_n 9 березня у Дніпрі стартують ХVI Всеукраїнський фестиваль національних бойових мистецтв «Дніпровські пороги». Це Всеукраїнський турнір з Українського рукопашу «Спас», що включає боротьбу «Навхрест», виставку зброї козацької доби та сучасного озброєння військовослужбовців Збройних сил України; аматорський турнір з ножового бою та шабельного бою на м’яких шаблях; виставку виробів народних майстрів; шоу-програму з показовими виступами Шкіл бойових мистецтв та конкурс «однотанів».

Одним з найвидовищних розділів Фестивалю будуть Всеукраїнські змагання з Українського рукопашу «Спас».

Традиційне козацьке бойове мистецтво „Спас” - це великий пласт бойової культури українського народу. Існує декілька напрямків спасу, одним з яких є український рукопаш «Спас».

Український рукопаш “Спас” – це вид спорту, який розвивається на основі національних бойових мистецтв. На сьогодні він визнаний в Державі і стрімко розвивається.

Український рукопаш «Спас» з’явився на спортивному небосхилі тоді, коли більшості з різновидів сучасних змішаних єдиноборств ще не було навіть в проекті і залишається актуальним сьогодні.

Правилами змагань передбачені всі умови для того, щоб зберегти здоров’я спортсмена з одного боку і не втратити реалістичність та практичність з іншого. Це повно контактний вид єдиноборства, який включає в себе ударну техніку руками та ногами, кидки, боротьбу в партері з больовими та задушливими прийомами. Бій короткочасний, лише 3 хвилини надається суперникам, щоб продемонструвати свою майстерність, тому поєдинки вдаються надзвичайно динамічні та захоплюючі.

З Черкащини на Фестиваль поїдуть двадцять спортсменів старшого і молодшого віку.

Про це інформує "Черкаська федерація СПАС".


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100