реклама

реклама

Парафіяни церкви Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії села Бужанка Лисянського району більшістю голосів на зборах громади прийняли рішення про вихід з Московського патріархату.

26022019231519654 Про це пише журналіст Олександр Щербатюк у виданні «Вісті Черкащини».

– Із 49 вірян 40 виявили бажання перейти до Православної церкви України, а решта, в тім числі і священик отець Василь, захотіли залишитися в московській церкві, – розповів один з ініціаторів приєднання до ПЦУ Олексій Багателя. – Це їхній вибір, і ми, як християни, не можемо судити своїх братів і сестер по вірі. Будемо рухатися далі. Оформляємо статут церкви, молимось, щоб нам прислали її нового настоятеля. Приміщення новозбудованого храму залишилося за більшістю, і тепер слово Боже лунатиме тут українською мовою, а не мертвою церковнослов’янською.

Бужанська православна громада поки що єдина в районі, яка вийшла з-під опіки Московського патріархату. Надходять повідомлення, що до ПЦУ готові приєднатися також віряни Винограду і частина парафіян Свято-Михайлівської церкви Лисянки.

Нагадаємо, першою парафією Черкащини, яка перейшла з УПЦ (МП) до об’єднаної Православної церкви України, була громада села Скибин Жашківського району. Згодом ще одна громада на Жашківщині наслідувала цей приклад. Відтак до ПЦУ перейшли відразу три громади на Маньківщині. Після цього про бажання перейти до об’єднаної церкви заявили громада з села Ротмистрівка на Смілянщині (попередньо), три громади на Монастирищині й одна на Городищині. У січні про намір перейти до ПЦУ повідомили також у громаді села Костянтинівка, що в передмісті Сміли, і парафії церкви Орловця Городищенського району. Після цього про майбутній перехід оголосили громада села Прохорівка Канівського району - перша на черкаському Лівобережжі і одна із двох парафій Городища. На початку лютого до ПЦУ приєдналися громада села Зорівка Золотоніського району, громада села Носачів Смілянського району і громада Ротмистрівки Смілянського району.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100