реклама

реклама

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення на користь Держекоінспекції у Черкаській області стосовно КП «ВодГео».

wastewater_plant_650x410

Про це повідомляє у «Фейсбук» начальник управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

Шостий апеляційний адміністративний суд 27 лютого 2019 року підтвердив рішення Черкаського окружного адміністративного суду про обмеження скиду зворотних стічних вод в річку Тясмин з перевищенням ГДС.

КП «ВодГео» міста Сміла не погоджуючись із рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 28 листопада 2018 року про обмеження скиду, звернувся із апеляційною скаргою, в якій просив скасувати рішення та прийняти нове, яким у задоволенні адміністративного позову відмовити в повному обсязі.

Проте, Шостий апеляційний адміністративний суд 27 лютого 2019 року підтвердив законність і обґрунтованість рішення Черкаського окружного адміністративного суду про обмеження скиду з перевищенням нормативів ГДС в річку Тясмин КП «ВодГео».

Державною екологічною інспекцією у Черкаській області неодноразово проводились перевірки КП «ВодГео» під час яких фіксувались факти невиконання вимог дотримання умов скидання зворотних вод в р. Тясмин.

Комунальне підприємство систематично проводило діяльність з порушенням вимог природоохоронного законодавства, а саме здійснювало скид зворотних стічних вод з перевищенням ГДС по азоту амонійному, завислим речовинам, ХСК, БСК5, нітритам та фосфатам, що є порушенням ст.ст. 44, 48, 70 Водного Кодексу України.

Держекоінспекція захищаючи інтереси держави звернулась до суду щодо застосування заходів реагування та отримала позитивний результат.

Постанова суду набрала законної сили з дати її прийняття, а тому на даний час рішення суду щодо обмеження скиду з перевищенням нормативів ГДС в річку Тясмин КП «ВодГео» набрало законної сили.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100