реклама

реклама

«Прекрасною відповіддю критикам, які стверджують, що за останні роки в країні нічого не змінюється» назвав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко роботу Золотоніського міського центру соціальної допомоги і Золотоніського центру надання первинної медичної допомоги.

4

– Можливо, не такими темпами, як нам хотілося б, але реформи в Україні рухаються, – сказав Розенко під час сьогоднішніх відвідин Золотоноші. – Тут ми побачили приклад успішності двох, на мій погляд, найкращих реформ: децентралізації і змін в охороні здоров’я.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що Золотоноша може слугувати прикладом для інших міст і сіл України в організації охорони здоров’я і соціальної роботи з населенням. Павло Розенко звернув увагу на той факт, що ще 1 жовтня золотоніські сімейні медики отримували середню зарплату 4,5 тис. грн, а сьогодні медсестри отримують близько 8 тис. грн а лікарі – 15-16 тис. грн.

Центр соціальної допомоги і міський центр ПМСД розмістилися у приміщенні колишнього дитсадка, який було передано в соціальну службу ще 1993 року. Сьогодні тут під одним дахом працюють соціальний центр і одна із чотирьох золотоніських амбулаторій сімейної медицини.

Як розповіла директор міського центру первинної медико-санітарної допомоги Віра Антонова, амбулаторія №2 (одна з чотирьох, які діють у місті) надає первинну допомогу близько семи тисячам дорослих і маленьких жителів Золотоноші, тут працює чотири лікаря і вісім медичних сестер та санітарок. Крім терапевтичних послуг, центр надання ПМСД забезпечує й паліативне лікування на дому людей із невиліковними хворобами. Для цього має сучасне обладнання.

За словами директора Золотоніського міського центру соціальної допомоги Людмили Неліної, цей заклад нині обслуговує близько 2,5 тис. осіб на рік. Тут діє шість відділень (дитячих і дорослих, реабілітаційних і соціальних), а також пункт прокату обладнання, соціальна їдальня для малозабезпечених людей (де щодня харчується до 25 осіб), три автомобілі для людей з інвалідністю і студія гончарного мистецтва «Мальви», у якій поруч займаються як дітки з інвалідністю, так і інші маленькі золотонісці.

– Важко було завжди. Не було такого, щоб щось давалося легко і просто, – зазначив у коментарі «Прочерку» міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський. – Але тут є два варіанти: або сісти і плакати, або намітити план – і крок за кроком втілювати його в життя. Ми вибрали другий варіант.

У амбулаторії номер два лікують близько 7 тисяч золотонісців...

...як дорослих, так і зовсім маленьких

Обладнання в амбулаторії - найсучасніше

У центрі соцдопомоги гончарним мистецтвом займаються десятки маленьких золотонісців

Віце-прем'єр Розенко мав нагоду обмінятися думками із представниками дуже малозабезпечених верств

Для відвідувачів безкоштовної їдальні створено кімнату відпочинку

У безкоштовній їдальні щодня харчується до 25 незаможних золотонісців

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Це просто анекдот вже 16.03.2019 10:41
Знову похвалилися тим, що при Ткаченкові зроблене. :-)
Питання в задачці: а на якого тоді було мінять його на ніякого Вельбівця?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 ЮЗР 16.03.2019 09:45
Хомяк :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ченчик 16.03.2019 09:22
це було дуже популярно в радянські часи- піаритися на якійсь одній вигідній владі, події- нічого не змінилося з тих часів у такому сенсі..... а на дороги до Золотоноші і в ній він звернув увагу???............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Черкаси 15.03.2019 22:02
І знов Золотоноша втерла носа обласному центру
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100