реклама

реклама

Робототехнічний напрямок підготовки все більше набирає популярності в Україні і на Черкащині зокрема. Про це свідчать різноманітні заходи та змагання серед школярів, участь студентів у численних пілотних проектах, присвячених розробці систем управління та автоматизації для вирішення актуальних задач сьогодення.

f807a13e3150a35b61bb4ff937ef9030_XL

Як свідчать міжнародні дослідження, ринок робототехніки до 2025 року зросте вдвічі та складатиме понад $87 млрд. Таким чином майбутні фахівці з робототехніки, які займаються проектуванням, конструюванням, програмуванням роботизованих систем не залишаться без роботи і будуть впроваджувати в життя цікаві та важливі проекти для людства.

Все більше майбутніх абітурієнтів Черкаського державного політехнічного університету активно цікавляться новим напрямком підготовки, який нещодавно відкрили на декількох кафедрах навчального закладу. Так днями на факультет електронних технологій і робототехніки ЧДТУ завітали школярі з Чигиринської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Б. Хмельницького. Школярі відвідали кафедру радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем та кафедру приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ, де познайомилися з сучасними досягненнями кафедр в галузі робототехніки, студентськими розробками та самі долучилися до проведення цікавих експериментів. Також гості ВУЗу відвідали музей радіотехніки ім. професора Ю.П.Кунченка та ознайомилися з сучасними рішеннями, які відносяться до технологій віддаленого контролю (remote control) і впровадження сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій, відомих як Internet of Things (IoT) – Інтернет речей.

Кафедра приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій презентувала школярам своїх мобільних роботів, робота-гуманоїда, роботизовану руку, робота-кресляра та інших. Школярі також власноруч спробували керувати об’єктами за допомогою технологій розумного дому.

Прес-служба ЧДТУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100