реклама
Sucurity Police

реклама

Нещодавно, у Тальнівській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості відбувся тренінг для безробітних на тему: «Запобігання торгівлі людьми», в якому взяли участь 15 осіб з числа безробітних.

55780947_560674381084893_6689531440352198656_n

Метою заходу було проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з безробітними, щодо причин і наслідків торгівлі людьми, обговорення форм торгівлі людьми, правил безпечної трудової міграції та захисту українців за кордоном. Торгівля людьми – це особливо тяжкий злочин, жертвами якого може стати кожен із нас.

Фахівець з профорієнтації Олена Липкань наголосила, що: «Для легальної роботи за кордоном слід мати дійсний закордонний паспорт, відповідну робочу візу, трудову угоду (контракт) із закордонним роботодавцем та дозвіл на роботу в країні призначення, фірма, що пропонує працевлаштування за кордоном, повинна мати відповідну ліцензію на працевлаштування громадян України за кордоном».

Учасників також поінформували про консульські установи України за кордоном, діяльність міжнародних організацій, що допомагають постраждалим від торгівлі людьми.

До уваги присутніх було представлено короткометражний тематичний відеофільм «Життя на продаж», в якому знялась українська співачка Джамала.

Захід пройшов у форматі живого спілкування. Шукачі роботи дискутували щодо позитивних та негативних наслідків закордонних заробітків, причин, що змушують шукати кращої долі за межами своєї держави та розповідали про відомі їм випадки, що трапилися з громадянами, які нелегально виїхали за кордон у пошуках роботи.

На завершення зустрічі, учасники отримали інформаційні буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон, контактні дані організацій, де можна отримати безкоштовну інформацію щодо підтримки постраждалих від торгівлі людьми.

«Слід відмітити, що така форма інформаційно-просвітницької роботи дає змогу громадянам України уникати помилок при виїзді за межі країни і, можливо, переконатись, що все-таки працювати на Батьківщині значно безпечніше та надійніше», - підсумувала директор Тальнівської районної філії ОЦЗ Світлана Савченко.

Тальнівська районна філія ОЦЗ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100