реклама

реклама

Переможців «Кременецького медичного ралі – 2019» нагородили 19 березня у Черкаській обласній лікарні. Серед 25 команд-учасниць з України та Європи першість здобула бригада екстреної допомоги із Черкас.

Змагання відбулися на Тернопільщині 20-24 лютого, повідомляє "UA: Черкаси".

– Сподобався конкурс «Перший на місці події: реанімація», ми отримали перше місце, та конкурс «Непрофесійна реанімація», коли в одного учасника зав'язані руки, а в іншого – очі, і при цьому треба  було надати пацієнту допомогу, – розповідає про участь у конкурсі капітан черкаської команди та лікар з медицини невідкладних станів Микита Савельєв.

В одній бригаді швидкої з лікарем Микитою Савельєвим працює інший учасник Михайло Могилястий.

– Я думаю, що секрет саме в мікрокліматі, який у команді. Це взаємоповага, взаєморозуміння і взаємопідтримка, – каже Михайло.

Перед ралі бригада пройшла двомісячний курс підготовки з теорії та практики невідкладної допомоги, розповідає фельдшер Альона Гончар:

– Ми готувалися в навчально-тренувальному відділі, нас навчали наші інструктори. Усі завдання були наближені до реального часу. Вони були по-своєму цікаві і повчальні для нас.

– Ці змагання є одним із тих елементів навчання для екстренки, який потрібно, щоб був постійно, – говорить директор комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» Ігор Фесун. – На змаганнях фахівці постійно удосконалюються, дізнаються про новітні методи надання допомоги.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100